Insectpoint, een kenniscentrum voor eetbare insecten, wordt 3 juli geopend in het BioScience Center in Lelystad. Dat bericht FoodHolland.nl.
Workshops
Het centrum biedt een breed scala aan faciliteiten voor onderzoek en ontwikkeling. Maar ook voor workshops, rondleidingen en excursies. Educatieve en informatieve programma's voor het publiek en het onderwijs worden ontwikkeld.
Er is een dringende behoefte om te zoeken naar nieuwe en/of alternatieve eiwitbronnen. Uit onderzoek door bijvoorbeeld FAO en de Wageningen UR blijkt dat insecten zorgen voor een duurzaam en gezond alternatief.
Insecten vormen een zeer voedzame bron van eiwitten en andere voedingsbestanddelen. Daarnaast worden insecten op een zeer duurzame wijze geproduceerd. Eetbare insecten kunnen een oplossing zijn op de toenemende wereldwijde vraag naar voedsel.
Productie versnellen
De kansen die voortvloeien uit eetbare insecten zijn vrijwel onuitputtelijk. Een efficiënte overdracht en implementatie van kennis is nodig om de productie en consumptie van eetbare insecten te versnellen.