Vakwedstrijden Vlees 2015 voor ambacht en industrie

14 juni 2015 Vleesmagazine

De inschrijving voor de vakwedstrijden voor Vlees 2015, georganiseerd door Slavakto, is gestart. Het evenement vindt dit jaar plaats van 21 tot en met 23 september in de Jaarbeurs in Utrecht. Deelname aan de vakwedstrijden staat open voor zowel het ambacht als de industrie.

Naast allerhande activiteiten en uiteenlopende stands, is Vlees 2015 ook het toneel van vakwedstrijden. Het ambacht en de industrie kunnen daarbij hun versproducten laten keuren in verschillende productgroepen en -rubrieken. De inschrijving voor de vakwedstrijden is per 1 juni geopend.

Inschrijving

De reglementen en inschrijfformulieren zijn op Vlees2015.nl beschikbaar. Op die website staan ook de productgroepen en -rubrieken vermeld, waarin de producten worden gekeurd door speciaal geselecteerde keurmeesters. De vakwedstrijden van Slavakto staan bekend als de meest prestigieuze van Nederland. 'Met een bekroning laten deelnemers aan de consument zien dat zij de lekkerste ambachtelijke producten verkopen', aldus de organisatie. Naast algemeen kampioen kunnen kandidaten ook provinciaal kampioen worden.

Junioren

Er zijn ook speciale prijzen voor junioren. Junioren, die ook SVO-leerling zijn, kunnen zich gratis inschrijven, inclusief één product. 'Een extra motivatie voor jonge slagers om hun ambachtelijke producten in te sturen', aldus de organisatie.

Altijd op de hoogte blijven?