Inschrijving Spareribs Trophy 2021 geopend

8 april 2021 Redactie Vlees
Foto: KNS

Leden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) kunnen zich inschrijven voor de Spareribs Trophy 2021. Woensdag 2 juni keurt een vakjury alle inzendingen. Dat maakt de brancheorganisatie voor slagers bekend op de website. 

Vorig jaar ging de Spareribs Trophy vanwege de coronapandemie niet door. De voorgaande editie van 2019 werd gewonnen door Keurslagerij en Catering William Hermanussen. Slagers die willen meedoen aan de editie van 2021 kunnen zich hiervoor inschrijven op de website van KNS.

Keuring

Tijdens de keuring beoordeeld de jury alle ingezonden spareribs op inwendig en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie. Er wordt zowel warm als koud gekeurd. Vanwege de intensievere samenwerking met het Expertise Centrum voor het Slagersambacht kunnen slagers hun producten per post versturen of inleveren bij SVO in Houten. De inzendingen moeten de dag voor de keuring binnen zijn.

Vakwedstrijd

KNS moedigt de leden aan om mee te doen met vakwedstrijden. "Door mee te doen aan de vakwedstrijden weet je niet alleen of je product perfect is maar het is ook een kans om je vakmanschap en ambachtelijk product onder de aandacht te brengen bij je klanten en omgeving."

De Spareribs Trophy is een van de drie vakwedstrijden die de KNS jaarlijks organiseert. De andere twee zijn De Grote Grillworst Test en De Lekkerste Gehaktbal. Slagers kunnen zich voor deze vakwedstrijden inschrijven op de website van KNS.

Altijd op de hoogte blijven?