Inschrijving Spareribs Trophy 2021 geopend

William Hermanussen_winnaar spareribs trophy_foto KNS

Foto: KNS

Leden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) kunnen zich inschrijven voor de Spareribs Trophy 2021. Woensdag 2 juni keurt een vakjury alle inzendingen. Dat maakt de brancheorganisatie voor slagers bekend op de website. 

Vorig jaar ging de Spareribs Trophy vanwege de coronapandemie niet door. De voorgaande editie van 2019 werd gewonnen door Keurslagerij en Catering William Hermanussen. Slagers die willen meedoen aan de editie van 2021 kunnen zich hiervoor inschrijven op de website van KNS.

Keuring

Tijdens de keuring beoordeeld de jury alle ingezonden spareribs op inwendig en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie. Er wordt zowel warm als koud gekeurd. Vanwege de intensievere samenwerking met het Expertise Centrum voor het Slagersambacht kunnen slagers hun producten per post versturen of inleveren bij SVO in Houten. De inzendingen moeten de dag voor de keuring binnen zijn.

Vakwedstrijd

KNS moedigt de leden aan om mee te doen met vakwedstrijden. "Door mee te doen aan de vakwedstrijden weet je niet alleen of je product perfect is maar het is ook een kans om je vakmanschap en ambachtelijk product onder de aandacht te brengen bij je klanten en omgeving."

De Spareribs Trophy is een van de drie vakwedstrijden die de KNS jaarlijks organiseert. De andere twee zijn De Grote Grillworst Test en De Lekkerste Gehaktbal. Slagers kunnen zich voor deze vakwedstrijden inschrijven op de website van KNS.

Lees ook
Mooie titel

Mooie titel

U heeft het nieuwsbericht vast op de website of in de nieuwsbrief van Vlees+ voorbij zien komen: “Uitgeverij Alea Publishers neemt Vleesmagazine over van Vakmedianet”. Een mooie nieuwe stap voor onze uitgeverij, voor Vlees+ en voor Vleesmagazine. De geschiedenis van Vleesmagazine gaat ver terug, in een column ten tijde van het 10-jarig...

Keurslager Braamskamp winnaar Grote Grillworsttest 2021

Keurslager Braamskamp winnaar Grote Grillworsttest 2021

Keurslager Braamkamp uit Rolde wint de Grote Grillworsttest 2021. Knobbout Slagerij uit Buren krijgt de tweede prijs en de derde prijs gaat naar Slagerij Hegeman uit Aarle-Rixtel. Dat maakte Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), de organisator van deze vakwedstrijd, op 30 maart bekend.

Receptenboekjes voor de Week van de Slager 2021

Receptenboekjes voor de Week van de Slager 2021

De Week van de Slager vindt in 2021 plaats van 12 tot 17 april. Deze week laten slagers hun ambacht zien ter promotie van het slagersvak. Speciaal voor deze week verschijnt er een receptenboekje met recepten van Europees slagerskampioen Josja Haagsma. Deelnemende slagers kunnen deze uitdelen aan hun klanten.