Inschrijving Confrerie des chevaliers 2021 gestart

vleescao-e1470317469227-272x184

Slagers kunnen zich inschrijven voor de internationale slagersvakwedstrijd Confrerie des chevaliers 2021. De keuringen vinden plaats op 23 en 24 januari.

Wie wint in 2021 onze grote internationale prijs in het jubileumjaar van de Confrerie des chevaliers? Om deze belangrijke internationale prijs te winnen, dienen slagers met ten minste twee producten in vijf verschillende categorieën A tot en met J deel te nemen, dus met minstens tien producten. Deelnemers kunnen Nederlands kampioen worden als zij met minimaal tien producten meedoen, ongeacht de categorie.

Naast internationale prijzen zijn er ook nationale prijzen en rubrieksprijzen. Voor de rubrieksprijzen geldt geen minimumaantal producten. Een product mag aangesneden zijn (halveren) mits het product door minimaal twee jurytafels beoordeeld kan worden (binnen- en buitenzijde). Dit is een duidelijke verandering in het reglement ten opzicht van andere jaren.

Categorieën

Er zijn de volgende categorieën:

  • A: Rauwe, gerookte of gedroogde snijdbare worstsoorten (metworst, snijworst, cervelaatworst, salami et cetera)
  • B: Rauwe of gerookte smeerbare worstsoorten (theeworst, ossenworst, metworst et cetera)
  • C: Verduurzaamde vleeswaren, gezouten en gedroogde en/of gerookt (Coburgerham, gerookte- of gedroogde ham, bacon, rookvlees et cetera)
  • D: Gekookte vleeswaren (casselerrib, pekelvlees, pastrami, katenspek et cetera)
  • E: Patés of terrines (wild- gevogelte, fruit et cetera zijn toegestaan)
  • F: Leverworst, leverkaas, leverpastei, snijdbaar
  • G: Gekookte worstsoorten en vleespastei
  • H: Barbecueworst
  • I: Grillworst
  • J: Conserven en kant & klaar gerechten (verdeeld meerdere in subcategorieën)

Aanmelden en inschrijven kan door een email te sturen aan aanmelden@confrerie.nl of via de website. De inschrijving sluit op woensdag 20 januari 2020 om 18.00 uur. De mogelijkheid tot inzenden van producten sluit op vrijdag 22 januari 2021 om 16.30 uur. Producten kunnen verzonden worden naar: SVO Vakopleiding Food, De Dieze 28B, 5684 PT Best.

De prijsuitreiking en feestavond vinden, mits de coronamaatregelen dit toelaten, plaats op 27 maart 2021 in hotel De Oranjerie in Roermond.

 
Lees ook
Genomineerden Worstmaker en Traiteur van het jaar 2021

Genomineerden Worstmaker en Traiteur van het jaar 2021

De genomineerden voor Worstmaker en Traiteur van het jaar zijn bekend. Tijdens het jaarevent van Uw Slager en Het Worstmakersgilde op 24 januari maakt Stichting het Worstmakersgilde, de organisator van de wedstrijd, de winnaars bekend.

Hoge kwaliteit inzendingen bij Noordelijke Slagers Manifestatie

Hoge kwaliteit inzendingen bij Noordelijke Slagers Manifestatie

De uitreiking was op 1 november, maar op zaterdag 2 oktober vond de productenkeuring al plaats voor de Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM). De firma Boonstra Verswaren in Peize was gastheer. De kwaliteit van de inzendingen was opvallend hoog. “Slagers zijn in coronatijd creatiever geworden,” verklaart barbecue-goeroe en keurmeester Robert Nagtegaal...

Aanmelden voor de Grote Grillworsttest 2022

Aanmelden voor de Grote Grillworsttest 2022

Slagers kunnen zich weer inschrijven voor de Grote Grillworsttest. De keuring van deze vakwedstrijd voor leden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) vindt plaats op 12 januari 2022.