Inschrijving Confrerie des chevaliers 2021 gestart

vleescao-e1470317469227-272x184

Slagers kunnen zich inschrijven voor de internationale slagersvakwedstrijd Confrerie des chevaliers 2021. De keuringen vinden plaats op 23 en 24 januari.

Wie wint in 2021 onze grote internationale prijs in het jubileumjaar van de Confrerie des chevaliers? Om deze belangrijke internationale prijs te winnen, dienen slagers met ten minste twee producten in vijf verschillende categorieën A tot en met J deel te nemen, dus met minstens tien producten. Deelnemers kunnen Nederlands kampioen worden als zij met minimaal tien producten meedoen, ongeacht de categorie.

Naast internationale prijzen zijn er ook nationale prijzen en rubrieksprijzen. Voor de rubrieksprijzen geldt geen minimumaantal producten. Een product mag aangesneden zijn (halveren) mits het product door minimaal twee jurytafels beoordeeld kan worden (binnen- en buitenzijde). Dit is een duidelijke verandering in het reglement ten opzicht van andere jaren.

Categorieën

Er zijn de volgende categorieën:

  • A: Rauwe, gerookte of gedroogde snijdbare worstsoorten (metworst, snijworst, cervelaatworst, salami et cetera)
  • B: Rauwe of gerookte smeerbare worstsoorten (theeworst, ossenworst, metworst et cetera)
  • C: Verduurzaamde vleeswaren, gezouten en gedroogde en/of gerookt (Coburgerham, gerookte- of gedroogde ham, bacon, rookvlees et cetera)
  • D: Gekookte vleeswaren (casselerrib, pekelvlees, pastrami, katenspek et cetera)
  • E: Patés of terrines (wild- gevogelte, fruit et cetera zijn toegestaan)
  • F: Leverworst, leverkaas, leverpastei, snijdbaar
  • G: Gekookte worstsoorten en vleespastei
  • H: Barbecueworst
  • I: Grillworst
  • J: Conserven en kant & klaar gerechten (verdeeld meerdere in subcategorieën)

Aanmelden en inschrijven kan door een email te sturen aan aanmelden@confrerie.nl of via de website. De inschrijving sluit op woensdag 20 januari 2020 om 18.00 uur. De mogelijkheid tot inzenden van producten sluit op vrijdag 22 januari 2021 om 16.30 uur. Producten kunnen verzonden worden naar: SVO Vakopleiding Food, De Dieze 28B, 5684 PT Best.

De prijsuitreiking en feestavond vinden, mits de coronamaatregelen dit toelaten, plaats op 27 maart 2021 in hotel De Oranjerie in Roermond.

 
Lees ook
Tips en tricks voor de Slavakto-vakwedstrijden

Tips en tricks voor de Slavakto-vakwedstrijden

Menig collega droomt van een mooie bekroning of kampioenschap bij de Slavakto-vakwedstrijden. Maar het behalen van een prijs gaat niet vanzelf. In dit artikel deel ik tips en tricks en do’s en don’ts die u kunnen helpen een hogere score te verwezenlijken.

KNS maakt finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2022 bekend

KNS maakt finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2022 bekend

Elk jaar gaat Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) op zoek naar de Lekkerste Bal Gehakt. Vandaag, 12 september, maakt KNS de tien finalisten voor deze vakwedstrijd voor slagers bekend. “Het was een spannende keuring met mooie, smaakvolle gehaktballen”, aldus de vakjury.

Goed recept

Goed recept

Een goede receptuur moet kunnen draaien bij de klant, de grondstoffen moeten goed beschikbaar zijn én het product moet zorgen voor herhaalaankoop van de consument. Aldus Coen van Oorschot, commercieel directeur van Vaess.