Inschrijving Confrerie des chevaliers 2021 gestart

vleescao-e1470317469227-272x184

Slagers kunnen zich inschrijven voor de internationale slagersvakwedstrijd Confrerie des chevaliers 2021. De keuringen vinden plaats op 23 en 24 januari.

Wie wint in 2021 onze grote internationale prijs in het jubileumjaar van de Confrerie des chevaliers? Om deze belangrijke internationale prijs te winnen, dienen slagers met ten minste twee producten in vijf verschillende categorieën A tot en met J deel te nemen, dus met minstens tien producten. Deelnemers kunnen Nederlands kampioen worden als zij met minimaal tien producten meedoen, ongeacht de categorie.

Naast internationale prijzen zijn er ook nationale prijzen en rubrieksprijzen. Voor de rubrieksprijzen geldt geen minimumaantal producten. Een product mag aangesneden zijn (halveren) mits het product door minimaal twee jurytafels beoordeeld kan worden (binnen- en buitenzijde). Dit is een duidelijke verandering in het reglement ten opzicht van andere jaren.

Categorieën

Er zijn de volgende categorieën:

  • A: Rauwe, gerookte of gedroogde snijdbare worstsoorten (metworst, snijworst, cervelaatworst, salami et cetera)
  • B: Rauwe of gerookte smeerbare worstsoorten (theeworst, ossenworst, metworst et cetera)
  • C: Verduurzaamde vleeswaren, gezouten en gedroogde en/of gerookt (Coburgerham, gerookte- of gedroogde ham, bacon, rookvlees et cetera)
  • D: Gekookte vleeswaren (casselerrib, pekelvlees, pastrami, katenspek et cetera)
  • E: Patés of terrines (wild- gevogelte, fruit et cetera zijn toegestaan)
  • F: Leverworst, leverkaas, leverpastei, snijdbaar
  • G: Gekookte worstsoorten en vleespastei
  • H: Barbecueworst
  • I: Grillworst
  • J: Conserven en kant & klaar gerechten (verdeeld meerdere in subcategorieën)

Aanmelden en inschrijven kan door een email te sturen aan aanmelden@confrerie.nl of via de website. De inschrijving sluit op woensdag 20 januari 2020 om 18.00 uur. De mogelijkheid tot inzenden van producten sluit op vrijdag 22 januari 2021 om 16.30 uur. Producten kunnen verzonden worden naar: SVO Vakopleiding Food, De Dieze 28B, 5684 PT Best.

De prijsuitreiking en feestavond vinden, mits de coronamaatregelen dit toelaten, plaats op 27 maart 2021 in hotel De Oranjerie in Roermond.

 
Lees ook
‘Ik wil nu álles weten over de slagerij’

‘Ik wil nu álles weten over de slagerij’

Demi van Wijk (25) is verkoopster in de slagerij, maar stond ook regelmatig over het muurtje van de productie te gluren. Ze wil graag slager worden en uiteindelijk haar eigen slagerij openen. Daarom doet ze nu de mbo-opleiding Productiemedewerker slagerij bij SVO.

Spareribs Trophy 2022 voor slager Hermanussen

Spareribs Trophy 2022 voor slager Hermanussen

Slager William Hermanussen won op 6 april voor de derde keer de Spareribs Trophy. “Wat is dit geweldig! Het is de derde keer dat wij ons winnaar mogen noemen. Ik ben supertrots! Een beloning voor het harde werken aan dit ambachtelijke product”, aldus de slager.

Natuurslagerij Schreinemachers Nederlands Kampioen Confrérie des Chevaliers

Natuurslagerij Schreinemachers Nederlands Kampioen Confrérie des Chevaliers

Afgelopen weekend riep Confrérie des Chevaliers Natuurslagerij Schreinemachers uit Venlo uit tot Kampioen van Nederland. Slager Toine Schreinemachers behaalde een gemiddelde score van 49,4 punten. Dat was voldoende voor de winst.