Inschrijving Beste Idee van Varkensland gestart

14 juli 2022 Redactie Vleesmagazine

De zevende editie van de innovatiewedstrijd Het Beste Idee van Varkensland is gestart. Het thema is ‘Blik op de Toekomst’. Ondernemende varkenshouders, en andere personen die betrokken zijn bij de sector kunnen zich tot 12 september 2022 inschrijven.

Bij Het Beste Idee van Varkensland gaat het om het bedenken, uitwerken en presenteren van een technische of sociale innovatie die kleur geven aan het toekomstperspectief van de Nederlandse varkensboer. Dat kan gaan om een idee die, sectorbreed of alleen voor het eigen bedrijf, bijdraagt aan dierenwelzijn, duurzaamheidsvraagstukken, betere inkomenspositie voor varkenshouders of de consument stimuleert tot een bewustere keuze.

Blik op de toekomst

Als thema voor de wedstrijd Het Beste Idee van Varkensland is dit jaar gekozen voor: ‘Blik op de toekomst!’ Met dit thema willen de initiatiefnemers benadrukken dat het inspelen op de uitdagingen van deze tijd vraagt om elkaar te stimuleren toekomstgericht te blijven ondernemen. Waar staat de Nederlandse varkenshouderij in 2030?

Ondernemende varkenshouders, en andere personen die betrokken zijn bij de sector, met een mooi idee, plan of ambitie kunnen zich tot 12 september 2022 inschrijven via de website. De beste ideeën worden actief begeleid om hun idee praktijkrijp te maken, met hulp van een coach verder te brengen en te introduceren bij het bedrijfsleven. De finale vindt plaats op 24 november 2022.

Eerdere winnaars

Vorig jaar wonnen Coen en Marlijn van Gorp de wedstrijd met Koken voor blije varkens. Andere winnaar waren onder andere De mobiele slachterij, Zonvarken en Het Voedselbos. De zevende editie heeft twee nieuwe partners Agrifim en Topigs Norsvin. Meer informatie over de wedstrijd staat op de website van Het Beste Idee van Varkensland.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?