Inschrijven voor vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2023

11 mei 2023 Koninklijke Nederlandse Slagers

De vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt komt er aan. Op 13 september vindt de keuring plaats bij SVO Houten. Organisator Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) roept leden op om zich in te schrijven voor deze wedstrijd.

De gehaktbal is een populair product in de slagerij. Daarom organiseert KNS jaarlijks de vakwedstrijd de Lekkerste Bal Gehakt. Slagers die zijn aangesloten bij de brancheorganisatie kunnen hun bal gehakt inzenden en laten keuren door een vakjury.

Lekkerste Bal Gehakt

De keuring vindt plaats onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De jury let op smaak, geur en kleur en op het uiterlijk van de bal gehakt. Dit jaar nemen in elk geval branche erkende meesterverkoper Christiaan Verkuijl en Jean Pierre Jongmans van Keurslagerij Jongmans (winnaar 2022) plaats in de jury. KNS maakt later bekend welke ECS gecertificeerde productkeurmeesters aansluiten bij de jury.

Advies Paul van Trigt

“Een goeie bal, daar gaat de botte kant van je mes doorheen”, adviseerde Paul van Trigt vorig jaar. “Mensen moeten hem met enkel een vork kunnen eten.” Om het product mooi rond te houden raadt hij aan om de bal voor te garen in bouillon van 80 graden. En wat smaak betreft: “Maak je eigen mix met mooie kruiden, zoals witte peper, foelie, nootmuskaat of kruidnagel.”

Vakwedstrijden KNS

De Lekkerste Bal gehakt is een van drie vakwedstrijden die KNS, de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland, jaarlijks organiseert. De andere twee, de Grote Grillworsttest en de Spareribs Trophy, vonden eerder dit jaar plaats. De winnaar van Grote Grillworsttest was voor de derde keer Keurslager Braamskamp en Slagerij van Tilburg won voor de tweede keer de Spareribs Trophy.

Altijd op de hoogte blijven?