De 43e editie van de Confrérie des Chevaliers kent zowel internationale als nationale en rubrieksprijzen. Om deze internationale vakwedstrijd te winnen moeten slagers met minimaal twee producten in vijf verschillende categorieën deelnemen, dus minimaal met tien producten. Dit geldt ook voor het Nederlands kampioenschap. Ook hier moeten slagers minimaal tien producten aanleveren, ongeacht de categorie. Voor de rubrieksprijzen geldt er geen minimum aantal producten.
Categorieën
De vakwedstrijd heeft de volgende categorieën:
- A: Rauwe, gerookte of gedroogde snijdbare worstsoorten (metworst, snijworst, cervelaatworst, salami et cetera)
- B: Rauwe of gerookte smeerbare worstsoorten (theeworst, ossenworst, metworst et cetera)
- C: Verduurzaamde vleeswaren, gezouten en gedroogde en/of gerookt (Coburgerham, gerookte- of gedroogde ham, bacon, rookvlees et cetera)
- D: Gekookte vleeswaren (casselerrib, pekelvlees, pastrami, katenspek et cetera)
- E: Patés of terrines (wild- gevogelte, fruit et cetera zijn toegestaan)
- F: Leverworst, leverkaas, leverpastei, snijdbaar
- G: Gekookte worstsoorten en vleespastei
- H: Barbecueworst
- I: Grillworst
- J: Conserven en kant & klaar gerechten (verdeeld meerdere in subcategorieën)
- X: Dit jaar is er weer een nieuw onderdeel. Het betreft extra aandacht voor mediterane
producten. De wisselbokaal die bij dit onderdeel hoort wordt gesponsord door Buysse Food Solutions (B) en de Coppa Fratelli Pagani.
Data Confrérie des Chevaliers
Tot 1 februari 2024 kunnen slagers zich inschrijven voor de 43e editie van deze wedstrijd. De Confrérie keurt alle inzendingen op 3 en 4 februari. De prijsuitreiking met diner staat gepland voor 2 maart 2024. Meer informatie over vakwedstrijd en inschrijving is te vinden op de website van Confrérie des Chevaliers.