Slagers kunnen zich weer inschrijven voor de internationale vakwedstrijd Confrérie des Chevaliers. In 2024 ging de Nederlandse titel naar Thomas Koppens vleeswaren uit Someren. Op 5 april 2025 maakt de Confrérie bekend welke slager hem opvolgt. De Duitse slagerij ‘Bernhardt’s Fleisch- und Wurstwaren‘ uit Hatzfeld-Eder won de Europese titel.
Confrérie des Chevaliers 2025
De 44e editie van de Confrérie des Chevaliers kent zowel internationale als nationale en rubrieksprijzen. Om deze internationale vakwedstrijd te winnen moeten slagers met minimaal twee producten in vijf verschillende categorieën deelnemen. Dit betekent dus minstens tien producten. Ook voor het Nederlands kampioenschap dienen slagers minimaal tien producten aanleveren, ongeacht de categorie.
- Rauwe, gerookte of gedroogde snijdbare worstsoorten (metworst, snijworst, cervelaatworst, salami enz.)
- Rauwe of gerookte smeerbare worstsoorten (theeworst, ossenworst, metworst enz.)
- Verduurzaamde vleeswaren, gezouten en gedroogde en/of gerookt (Coburgerham, gerookte- of gedroogde ham, bacon, rookvlees enz.)
- Gekookte vleeswaren (casselerrib, pekelvlees, pastrami, katenspek enz.)
- Patés of terrines (wild- gevogelte, fruit etc. zijn toegestaan)
- Leverworst, leverkaas, leverpastei, snijdbaar
- Gekookte worstsoorten en vleespastei
- Barbecueworst
- Grillworst
- Conserven en kant & klaar gerechten (verdeeld meerdere in subcategorieën)
Daarnaast besteedt de Confrérie extra aandacht aan mediterrane producten. Buysse Food Solutions en de Coppa Fratelli Pagani sponsoren de wisselbokaal van dit onderdeel.
Data vakwedstrijd
Slagers hebben tot 6 februari 2024 de tijd om zich in de schrijven voor de 44e editie van deze internationale wedstrijd. De Confrérie keurt alle inzendingen op 8 en 9 februari. De prijsuitreiking met diner vindt plaats op 5 april 2024. Meer informatie over de vakwedstrijd en inschrijving is te vinden op de website van Confrérie des Chevaliers.