Inschrijven voor Arnhem Rookworststad 2022

30 augustus 2022 Redactie Vleesmagazine

Dit jaar vindt de 48e editie van Arnhem Rookworststad plaats. Slagers en worstmaker hebben tot 26 september de tijd om zich voor deze nationale vakwedstrijd in te schrijven. Zaterdag 15 oktober maakt de organisatie bekend wie de Bronzen Rookworst mee naar huis mag nemen.

“Juist in deze tijd is het belangrijk om de ambachtelijke slager op de kaart te (blijven) zetten en te steunen’, meldt de organisatie. “We stellen daarom ook dit jaar alle ambachtelijke slagers en worstmakers weer in de gelegenheid het komende rookworstseizoen goed voorbereid te kunnen starten met het winnen van een grandioze beker of wie weet de juist zo felbegeerde kampioensprijs ‘De Bronzen Rookworsten’.”

Vakmanschap

Bij de vakwedstrijd Arnhem Rookworststad staan vakmanschap en productkwaliteit centraal. Slagers kunnen in zes rubrieken producten aanleveren, waaronder Rookworst fijn, Rookworst grof en Rookworst speciaal. Een vakjury keurt alle producten en let daarbij op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie.

Arnhem Rookworststad 2022

De inschrijving voor Arnhem Rookworststad sluit op maandag 26 september 2022. Slagers en worstmakers kunnen dan op woensdag 28 september hun worsten inzenden bij van der Valk in Duiven. De vakjury keurt de dag daarna alle inzendingen. Zaterdag 15 oktober maakt de organisatie bekend welke slager of worstmaker de opvolger wordt van Gildeslager van Egmond, die de vorige editie won.

Alle informatie over deze wedstrijd is te vinden op de website van Arnhem Rookworststad.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?