‘Ingrijpen nodig bij Markthal Rotterdam’

12 juli 2016

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb moet ingrijpen bij de Markthal. Eigenaar Klépierre verwaarloost de overdekte versmarkt, betoogt vastgoedadviseur Ruud de Wit in het Algemeen Dagblad.

Hoewel de Markthal een internationaal succes is, dreigt dit overschaduwd te worden door een conflict tussen ondernemers en de eigenaar, zegt De Wit. Vooral de verdubbeling van de servicekosten is volgens hem een dusdanig grote financiële last, dat velen vrezen hun kraam te moeten sluiten. ‘Ik denk dat een bezoek van burgemeester Aboutaleb aan de ceo van Klépierre, Laurent Morel, geen kwaad kan.’

In de clinch

Wethouder economie Maarten Struijvenberg laat weten bekend te zijn met ‘de zorgen die er leven’. Hij zegt met verschillende partijen in gesprek te zijn en zich op de hoogte te laten stellen van de situatie. Klépierre ligt al langere tijd in de clinch met ondernemers in de Markthal. Een aantal van hen verenigden zich eerder dit jaar in het Collectief Ondernemersbelangen Markthal. Zij hebben, naast de servicekosten, onder meer klachten over het slechte klimaat in de vershal en onvoldoende promotie.

Altijd op de hoogte blijven?