De slagersbranche kent twee meestertitels: branche erkende meesterslager en branche erkende meesterverkoper. Het afgelopen jaar hebben voor beide titels twee kandidaten hun meesterproef afgelegd. Op 21 september wordt bekend gemaakt welke slager(s) en verkoopmedewerker(s) zich meester mogen noemen.
Kandidaten Hans-Peter Spaans (Slagerij Ter Weele, Oene en Emst) en Hans de Goeij (Traiteurslagerij De Goeij, Vianen) vernemen maandag of zij de meestertitel ‘branche erkende meesterslager’ mogen dragen. Op dezelfde avond wordt duidelijk of Jessica Hoevenaars (Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven, Schijndel) en Christiaan Verkuijl (Slagerij Van Roessel, Waalwijk) de meestertitel branche erkende meesterverkoper mogen dragen.
Kandidaten Christiaan Verkuijl en Hans-Peter Spaans zijn beiden werkzaam bij een branche erkende meesterslager, respectievelijk Dennis van Dun en Herman ter Weele. Met de introductie van meestertitels in de slagersbranche vindt niet alleen een herwaardering van het ambacht plaats. Ook motiveert het medewerkers en ondernemers in de branche om het beste uit zichzelf te halen.
Meesterproef
Elke kandidaat legt een meesterproef af. Hiermee bewijs je dat je het slagersvak en/of de verkoopkant in alle facetten beheerst. Want een meestertitel is er alleen voor de allerbesten. De meesterproef bevat praktijk- en theorieopdrachten op diverse onderdelen. Voor meer informatie over de inhoud, neem contact op met Vera de Jonge.
Meesters in de branche
Op dit moment kent de branche de volgende meesterslagers: Dennis van Dun (Slagerij Van Roessel, Waalwijk), Wouter van de Veen (Slagerij Wout van de Veen, Ederveen), Herman ter Weele (Slagerij Herman ter Weele, Oene en Emst), Arno de Best (Slagerij Arno de Best, Bergen (L)) en Johan van Uden (Chateaubriand, Heemstede).
Gerda Meijer (Slagerij Hemmen, Onstwedde) en Wim Koelewijn (Keurslagerij Koelewijn, Huizen) dragen de meestertitel ‘branche erkende meesterverkoper’.