Inauguratie meesterslagers en meesterverkopers aanstaande

Gelderse Rookworst

Op dinsdag 21 september wordt bekendgemaakt welke slager(s) en verkoopmedewerker(s) zich meester mogen noemen. In het afgelopen jaar hebben voor beide titels twee kandidaten hun meesterproef afgelegd. De slagersbranche kent twee meestertitels: branche erkende meesterslager en branche erkende meesterverkoper.

  • Kandidaten Hans-Peter Spaans (Slagerij Ter Weele, Oene en Emst) en Hans de Goeij
  • (Traiteurslagerij De Goeij, Vianen) vernemen aanstaande maandag of zij de meestertitel

‘branche erkende meesterslager’ mogen dragen.

Hans-de-Goeij-300x200 Hans de Goeij is een van de kandidaten voor de meester-titel.

Op dezelfde avond wordt duidelijk of Jessica Hoevenaars (Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven, Schijndel) en Christiaan Verkuijl (Slagerij Van Roessel, Waalwijk) de meestertitel branche erkende meesterverkoper mogen dragen. Kandidaten Christiaan Verkuijl en Hans-Peter Spaans zijn beiden werkzaam bij een branche erkende meesterslager, respectievelijk Dennis van Dun en Herman ter Weele.

  • Met de introductie van meestertitels in de slagersbranche vindt niet alleen een
  • herwaardering van het ambacht plaats. Ook motiveert het medewerkers en ondernemers

in de branche om het beste uit zichzelf te halen.

Meesterproef

Elke kandidaat legt een meesterproef af. Hiermee bewijs je dat je het slagersvak en/of

de verkoopkant in alle facetten beheerst. Want een meestertitel is er alleen voor de aller besten. De meesterproef bevat praktijk- en theorieopdrachten op diverse onderdelen.

Meesters in de branche

Wouter-van-de-Veen-Ederveen-005-e1549969086112-300x200 Wouter van de Veen is een van de meester slagers.

  • Op dit moment kent de branche de volgende meesterslagers: Dennis van Dun (Slagerij
  • Van Roessel, Waalwijk), Wouter van de Veen (Slagerij Wout van de Veen, Ederveen),
  • Herman ter Weele (Slagerij Herman ter Weele, Oene en Emst), Arno de Best (Slagerij

Arno de Best, Bergen (L)) en Johan van Uden (Chateaubriand, Heemstede).

Gerda Meijer (Slagerij Hemmen, Onstwedde) en Wim Koelewijn (Keurslagerij Koelewijn, Huizen) dragen de meestertitel ‘branche erkende meesterverkoper’.

Over Stichting Meestertitels Slagersbranche

De meestertitels ‘branche erkende meesterverkoper’ en ‘branche erkende meesterslager’ zijn ondergebracht bij de Stichting Meestertitels Slagersbranche. Deze titels zijn er alleen voor de aller besten in de slagersbranche. Het behalen van een meestertitel getuigt van excellente beheersing van het slagersvak in alle facetten. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door vertegenwoordigers van Koninklijke Nederlandse Slagers, FNV en CNV Vakmensen. Ook heeft branche erkende meesterslager Dennis van Dun zitting in het bestuur.

 
Lees ook
Toenemende belangstelling voor het digitaliseren van kerstbestellingen

Toenemende belangstelling voor het digitaliseren van kerstbestellingen

Voor slagers biedt het meerwaarde om hun bestellingen te digitaliseren. De klant ervaart gemak en doordat er online wordt betaald, gaat de wachttijd in de winkel omlaag. Ook kan het aankoopgedrag worden gestuurd door online een aantrekkelijk, maar beperkt assortiment aan te bieden. Welke mogelijkheden zijn? En waar moeten ondernemers op letten?Matthijs...

Andere tijden vragen om nieuwe inzichten

Andere tijden vragen om nieuwe inzichten

We kijken terug op een bewogen en bijzonder jaar. Een decemberartikel heeft vaak vooruitkijken en koersbepalen als onderwerp. Ook deze keer blikken wij vooruit, maar dan op een andere, eigenwijze manier.Net als u zijn wij ook ondernemer. In deze bijdrage delen we graag een keer hoe wij de afgelopen periode hebben beleefd, en wat het ons heeft gekost...

Van Wijk: ‘Zo creatief mogelijk met de ruimte omgaan’

Van Wijk: ‘Zo creatief mogelijk met de ruimte omgaan’

Jeroen en Inge van Wijk wilden hun Keurslagerij in Nieuwkoop graag een geheel eigen uitstraling geven én meer werkruimte creëren. Vooral dat laatste was een heel gepuzzel. Door onder meer de toonbank iets naar voren te halen en voor een hangend vleeswarenmeubel te kiezen, werd een aantal meters gewonnen. Deze extra ruimte komt vanwege de te verwachte...