Inauguratie meesterslagers en meesterverkopers aanstaande

Gelderse Rookworst

Op dinsdag 21 september wordt bekendgemaakt welke slager(s) en verkoopmedewerker(s) zich meester mogen noemen. In het afgelopen jaar hebben voor beide titels twee kandidaten hun meesterproef afgelegd. De slagersbranche kent twee meestertitels: branche erkende meesterslager en branche erkende meesterverkoper.

  • Kandidaten Hans-Peter Spaans (Slagerij Ter Weele, Oene en Emst) en Hans de Goeij
  • (Traiteurslagerij De Goeij, Vianen) vernemen aanstaande maandag of zij de meestertitel

‘branche erkende meesterslager’ mogen dragen.

Hans-de-Goeij-300x200 Hans de Goeij is een van de kandidaten voor de meester-titel.

Op dezelfde avond wordt duidelijk of Jessica Hoevenaars (Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven, Schijndel) en Christiaan Verkuijl (Slagerij Van Roessel, Waalwijk) de meestertitel branche erkende meesterverkoper mogen dragen. Kandidaten Christiaan Verkuijl en Hans-Peter Spaans zijn beiden werkzaam bij een branche erkende meesterslager, respectievelijk Dennis van Dun en Herman ter Weele.

  • Met de introductie van meestertitels in de slagersbranche vindt niet alleen een
  • herwaardering van het ambacht plaats. Ook motiveert het medewerkers en ondernemers

in de branche om het beste uit zichzelf te halen.

Meesterproef

Elke kandidaat legt een meesterproef af. Hiermee bewijs je dat je het slagersvak en/of

de verkoopkant in alle facetten beheerst. Want een meestertitel is er alleen voor de aller besten. De meesterproef bevat praktijk- en theorieopdrachten op diverse onderdelen.

Meesters in de branche

Wouter-van-de-Veen-Ederveen-005-e1549969086112-300x200 Wouter van de Veen is een van de meester slagers.

  • Op dit moment kent de branche de volgende meesterslagers: Dennis van Dun (Slagerij
  • Van Roessel, Waalwijk), Wouter van de Veen (Slagerij Wout van de Veen, Ederveen),
  • Herman ter Weele (Slagerij Herman ter Weele, Oene en Emst), Arno de Best (Slagerij

Arno de Best, Bergen (L)) en Johan van Uden (Chateaubriand, Heemstede).

Gerda Meijer (Slagerij Hemmen, Onstwedde) en Wim Koelewijn (Keurslagerij Koelewijn, Huizen) dragen de meestertitel ‘branche erkende meesterverkoper’.

Over Stichting Meestertitels Slagersbranche

De meestertitels ‘branche erkende meesterverkoper’ en ‘branche erkende meesterslager’ zijn ondergebracht bij de Stichting Meestertitels Slagersbranche. Deze titels zijn er alleen voor de aller besten in de slagersbranche. Het behalen van een meestertitel getuigt van excellente beheersing van het slagersvak in alle facetten. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door vertegenwoordigers van Koninklijke Nederlandse Slagers, FNV en CNV Vakmensen. Ook heeft branche erkende meesterslager Dennis van Dun zitting in het bestuur.

 
Lees ook
Operatorveiligheid als standaard vertrekpunt

Operatorveiligheid als standaard vertrekpunt

Hygiëne, een zo hoog mogelijke output en veiligheid zijn belangrijke ontwikkelingen in de vleesverwerkende industrie. Op basis van de hedendaagse productiesnelheden is het risico op persoonlijke verwondingen en ernstig letsel steeds groter geworden. Daarom wordt de operatorveiligheid steeds vaker als standaard vertrekpunt genomen bij industriële toepassingen....

John  de Jonge (COO Vion Pork): ‘Dit jaar zijn hele belangrijke stappen gezet’

John de Jonge (COO Vion Pork): ‘Dit jaar zijn hele belangrijke stappen gezet’

Dit jaar lijken de dieptepunten de hoogtepunten te overschaduwen, maar toch zijn er binnen Vion Food Group hele belangrijke stappen gezet, zegt John de Jonge, COO van Vion Pork. Hiermee doelt hij onder meer op de implementatie van de nieuwe strategie, het bouwen van ketens, het verstevigen van de regionale posities en de bijproductenstrategie. John...

Jos Goebbels: ‘Meer begrip door duidelijke communicatie’

Jos Goebbels: ‘Meer begrip door duidelijke communicatie’

Corona had dit jaar grote impact op de sector, blikt Jos Goebbels, voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) terug. ‘Ik ben heel trots dat onze vitale sector bij machte was om ondanks alle coronamaatregelen vlees te blijven produceren. Helaas werd tijdens de coronacrisis wederom duidelijk dat mensen met een oordeel over onze branche...