Inauguratie meesterslagers en meesterverkopers aanstaande

Gelderse Rookworst

Op dinsdag 21 september wordt bekendgemaakt welke slager(s) en verkoopmedewerker(s) zich meester mogen noemen. In het afgelopen jaar hebben voor beide titels twee kandidaten hun meesterproef afgelegd. De slagersbranche kent twee meestertitels: branche erkende meesterslager en branche erkende meesterverkoper.

  • Kandidaten Hans-Peter Spaans (Slagerij Ter Weele, Oene en Emst) en Hans de Goeij
  • (Traiteurslagerij De Goeij, Vianen) vernemen aanstaande maandag of zij de meestertitel

‘branche erkende meesterslager’ mogen dragen.

Hans-de-Goeij-300x200 Hans de Goeij is een van de kandidaten voor de meester-titel.

Op dezelfde avond wordt duidelijk of Jessica Hoevenaars (Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven, Schijndel) en Christiaan Verkuijl (Slagerij Van Roessel, Waalwijk) de meestertitel branche erkende meesterverkoper mogen dragen. Kandidaten Christiaan Verkuijl en Hans-Peter Spaans zijn beiden werkzaam bij een branche erkende meesterslager, respectievelijk Dennis van Dun en Herman ter Weele.

  • Met de introductie van meestertitels in de slagersbranche vindt niet alleen een
  • herwaardering van het ambacht plaats. Ook motiveert het medewerkers en ondernemers

in de branche om het beste uit zichzelf te halen.

Meesterproef

Elke kandidaat legt een meesterproef af. Hiermee bewijs je dat je het slagersvak en/of

de verkoopkant in alle facetten beheerst. Want een meestertitel is er alleen voor de aller besten. De meesterproef bevat praktijk- en theorieopdrachten op diverse onderdelen.

Meesters in de branche

Wouter-van-de-Veen-Ederveen-005-e1549969086112-300x200 Wouter van de Veen is een van de meester slagers.

  • Op dit moment kent de branche de volgende meesterslagers: Dennis van Dun (Slagerij
  • Van Roessel, Waalwijk), Wouter van de Veen (Slagerij Wout van de Veen, Ederveen),
  • Herman ter Weele (Slagerij Herman ter Weele, Oene en Emst), Arno de Best (Slagerij

Arno de Best, Bergen (L)) en Johan van Uden (Chateaubriand, Heemstede).

Gerda Meijer (Slagerij Hemmen, Onstwedde) en Wim Koelewijn (Keurslagerij Koelewijn, Huizen) dragen de meestertitel ‘branche erkende meesterverkoper’.

Over Stichting Meestertitels Slagersbranche

De meestertitels ‘branche erkende meesterverkoper’ en ‘branche erkende meesterslager’ zijn ondergebracht bij de Stichting Meestertitels Slagersbranche. Deze titels zijn er alleen voor de aller besten in de slagersbranche. Het behalen van een meestertitel getuigt van excellente beheersing van het slagersvak in alle facetten. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door vertegenwoordigers van Koninklijke Nederlandse Slagers, FNV en CNV Vakmensen. Ook heeft branche erkende meesterslager Dennis van Dun zitting in het bestuur.

 
Lees ook
De kunst afkijken

De kunst afkijken

Het slagersambacht is een kunst. Daar zijn wij als slagers het allen over eens. Een vroege betekenis van het woord ‘kunst’ is ambacht. Als bijvoorbeeld een mandenmaker slechts de bedoeling heeft een mand te maken die goederen kan bevatten, gaat het om kunde.

Hoe zorg je ervoor dat nieuwe klanten ook ná corona blijven terugkomen?

Hoe zorg je ervoor dat nieuwe klanten ook ná corona blijven terugkomen?

Veel slagers doen goede zaken tijdens de coronacrisis, dankzij de komst van nieuwe klanten. Hoe zorg je ervoor dat die klanten ook na corona terugkomen? Ga met hen in gesprek, zegt Jessica Hoevenaars van Slagerij Dennis van de Ven in Schijndel. Hoevenaars weet waar ze over praat: vorig jaar werd zij benoemd tot branche erkende meesterverkoper.

Plezier + resultaat (€) = voldoening (P+R=V)

Plezier + resultaat (€) = voldoening (P+R=V)

Ondernemer word je niet met als eerste doel om veel geld te verdienen. Belangrijker is het om je hart te volgen en te doen wat je leuk vindt. Dat is onder de gegeven omstandigheden met corona vrij lastig. Wij zijn ervan overtuigd dat plezier in wat je doet en resultaat (€) leiden tot voldoening.In de laatste editie van Vleesmagazine van 2020 deelden...