‘Ik ontdek nog altijd nieuwe mogelijkheden met worstmaken’

Slagerij Jan de Rooij

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het laatste deel met Wim de Rooij van Slagerij Jan de Rooij.

Vemag is een volwaardige dochteronderneming van het Duitse Vemag in Verden, vertelt Sales Manager Ralf Lemmerling. “Wij staan wereldwijd bekend als dé vulspecialist. We zijn goed in alles wat daarmee te maken heeft plus de bijbehorende technieken. Het bekendste systeem voor vacuüm- of continuvullers is het lamellensysteem, maar interessant is ook ons dubbele wormensysteem. Daarmee kunnen we voor iedere toepassing het juiste pompsysteem aanbieden. De industrie maar ook kleine slagers kunnen zo de mooiste worstjes, gehaktballen en al die andere producten maken.”

Een voorbeeld van een kleinere slager is Wim de Rooij uit Berkel en Rodenrijs. Op 600 m2 terrein heeft hij een kleine winkel plus een enorme werkplaats. “Mijn hobby is worst maken. Ik ontdek nog altijd nieuwe mogelijkheden. Nu weer met m’n nieuwe machine van Vemag, de Robby. Mijn oude stopmachine was aan vervanging toe. Deze machine heeft dezelfde lamellentechniek als de oude machine. Daarmee sluit hij naadloos aan op de vorige, met de vernieuwingen van deze tijd. Een krachtig kwalitatief hoogstandje. Echt, ik had ‘m twintig jaar eerder moeten kopen. Het gemak waarmee hij de computer aanstuurt en gewichten en aanpassingen invoert, geweldig. Het nieuwe model Robby kan alles aan wat geportioneerd moet worden. Ik heb hem uitgebreid met een derde arm omdat ik daarmee tijd win. Was ik voorheen drie dagen bezig met een product, nu kost me dat nog maar één dag.”

De eerste dag dat De Rooij met de Robby werkte, deed hij dat samen met de Duitse worstmaker die de machine voor Vemag heeft ontwikkeld. Dat beviel goed. “Als je goed luistert naar een door de wol geverfde collega-worstmaker, steek je altijd weer wat op.” De planning heeft De Rooij inmiddels aangepast aan de capaciteit van de machine. “We maken meestal eerst hamburgers, dan verse worst, daarna droge worsten. Vandaag zijn de ‘kaastoppers’ aan de beurt – een barbecueworstje met twintig procent kaas, met ontbijtspek eromheen gewikkeld. “Dat is jaarrond een hit. Morgen zijn de soepballetjes aan de beurt. Ik hoef alleen het programma te selecteren en de computer schakelt over naar de nieuwe instellingen.”

Dit is het laatste deel van de Rondvraag De perfecte match tussen apparatuur en ambacht. Lees hier deel 1, deel 2 en deel 3 terug. 

Lees ook
Vleesbranche in de media – Week 20

Vleesbranche in de media – Week 20

Een video over een dierenarts in een groot slachthuis, een dichtende poelier en zelfgekweekt bizonvlees in België. Wat kwam er deze week over de vleesbranche voorbij in andere media?

Webshop verplicht

Webshop verplicht

Wat zegt ze nu? ‘Webshop verplicht’? Wie denkt ze wel dat ze is, ik heb het al druk genoeg, hoor ik je denken. Toch ben ik van mening dat in de tijd waarin we ons bevinden, je als ondernemer serieus na moet denken over een webshop naast je winkel. Een webshop gaat verder dan online vindbaarheid.

MULTIVAC presenteert zijn nieuwe flowpacking-oplossing

MULTIVAC presenteert zijn nieuwe flowpacking-oplossing

MULTIVAC brengt een universele flowpacking-oplossing op de markt. De W 500 biedt een hoge mate van flexibiliteit voor het verpakken van een breed scala aan voedingsmiddelen, waaronder vlees en vleesproducten.