'Ik koop al mijn vlees bij Han'

Slagerij Han Janmaat_Julius Jaspers_Foto Joke Callenbach_1

Foto: Joke Callenbach

Sinds zijn eerste bezoek aan Slagerij Han Janmaat is topkok Julius Jaspers er vaste klant. Hij prijst de vakkennis en het onderscheidend vermogen van de ambachtelijke slager uit Hilversum, die met zijn producten diverse vakwedstrijden won. “Hij heeft de ouderwetse wil om hard te werken.”

Jaspers stapt via de achterdeur de werkruimte van de slagerij binnen, hij is hier kind aan huis: zijn vlees koopt de kok en kookboekenschrijver uit Bussum al bijna tien jaar uitsluitend bij Janmaat. Jaspers: “Allereerst vanwege de kwaliteit. Maar ook omdat Han altijd bereid is om te helpen. Ik heb wel eens een ideetje voor een vleesgerecht dat ik aan Han voorleg. Dan heeft hij de volgende dag 10 kilo klaarliggen. En hij berekent een eerlijke prijs.”

Echte fijnproever

Toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten was Jaspers wekelijks op tv te zien, als presentator van het populaire programma Topchef. Janmaat was vaste kijker van de kookwedstrijd. Hij raakte direct aan de praat met zijn nieuwe klant. “Ik liet Julius het een en ander proeven en vroeg of hij tips had. Ik wilde graag weten wat de hippe soorten vlees zijn in het buitenland. Julius is daar goed van op de hoogte en hij is een echte fijnproever. Hij gaf toen advies waar ik veel aan had. En dat doet hij nog steeds: als hij iets proeft laat hij altijd weten wat hij ervan vindt en wat er eventueel verbeterd kan worden.”

Meer weten over Slagerij Han Janmaat? Lees dan het complete artikel in de magazines of online op Vleesmagazine of Vlees+. Nog geen abonnee? Sluit dan hier een abonnement af op Vleesmagazine of op Vlees+.

Lees ook
Drooggezouten Krustenschinken

Drooggezouten Krustenschinken

Een typische klassieker uit de worstmakerijen van Zuid-Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië. Het woord Krusten betekent letterlijk ‘met korst omhuld’. Deze korst wordt door de hoge temperatuur tijdens het bakken gecreëerd.

Is uw website toegankelijk?

Is uw website toegankelijk?

Online wordt steeds belangrijker en een goede website is daarvoor essentieel. Vanaf 2022 gelden er toegankelijkheidseisen voor online communicatie. Wilt u weten of uw website hieraan voldoet? Doe dan de zelfscan Is mijn site toegankelijk.

Nieuwe voorzitter Koninklijke Nederlandse Slagers

Nieuwe voorzitter Koninklijke Nederlandse Slagers

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) heeft een nieuwe voorzitter. Koos van Essen volgt Ad Bergwerff op. Dat maakt de brancheorganisatie bekend na de Algemene Ledenvergadering op maandag 16 juni.