IFFA 2016 in teken van nieuwste trends en innovaties

attachment-001_food-image-VLS12336I01

Op de komende editie van IFFA worden concepten voor een hoger rendement, nieuwe vormen van automatisering, innovaties voor meer kwaliteit, betere voedselveiligheid en de actuele trends in de levensmiddelensector voorgesteld. IFFA, de grootste vakbeurs voor de vleessector, opent haar deuren van zaterdag 7 mei tot en met donderdag 12 mei 2016 in Frankfurt am Main.

Op het trefpunt van de branche zullen alle belangrijke spelers binnen het slachten, uitbenen, verwerken en verpakken van vlees, evenals de topleveranciers voor de ingrediënten- en de retailsector aanwezig zijn.

Bezoekers van de IFFA hebben de mogelijkheid om nieuwe trends, product- en service innovaties en moderne informatietechnologieën in de vleesbranche te leren kennen. Ongeveer 960 exposanten uit 47 landen hebben zich al geregistreerd om hun nieuwste machines en equipment te presenteren. Uit Nederland zullen zo`n 50 bedrijven deelnemen. Het driejaarlijkse evenement bestaat in 2016 uit zeven hallen met 110.000 vierkante meter tentoonstelling aan beursoppervlakte. Messe Frankfurt verwacht rond de 60.000 bezoekers uit 140 landen.

Op de komende editie worden concepten voor een hoger rendement, nieuwe vormen van automatisering, innovaties voor meer kwaliteit, betere voedselveiligheid en de actuele trends in de levensmiddelensector voorgesteld. Daarnaast krijgen bezoekers nieuwe impulsen op het gebied van duurzaamheid en energiebeheer.

Industrierobots

Een belangrijke innovatie in de vleesindustrie is de automatisering met industrierobots. Dankzij de flexibiliteit en nauwkeurigheid van robots kan vlees met grotere effectiviteit, kwaliteit en duurzaamheid worden geproduceerd. Maar wat maakt een robot succesvol? De camera’s en sensoren, de hoog ontwikkelde software, intelligente control systemen en de configuratie zijn belangrijke onderdelen van een robot. ‘Tegenwoordig worden robots in bijna alle fases van het vleeswerkende proces ingezet: van slachten tot verpakken. Ze zijn sneller, hygiënischer en preciezer. Dat spaart kosten en tijd maar brengt ook een grote technische uitdaging’, zegt Marlies Mekelenkamp van Messe Frankfurt Nederland. ‘Daarom zijn veel hallen van de beurs hierop georiënteerd en presenteren zich alle marktleiders in Frankfurt.’

Lees ook
Doe mee aan de Verspillingsvrije Week

Doe mee aan de Verspillingsvrije Week

Volgende week, op 7 september, start de Verspillingsvrije Week. Ook slagers kunnen hier aan meedoen. Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers zet alvast het promotiemateriaal klaar en geeft tips.

Actuele trends in de foodbranche volgens SBB

Actuele trends in de foodbranche volgens SBB

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft een trendrapport uitgebracht voor de sector Voedsel, Groen en Gastvrij. SBB signaleert onder andere bewust consu(mind)eren met plantaardige vleesvervangers en E-business voor bakkerijen en slagerijen.

Gebruikte, origineel gereviseerde machines op Empack

Gebruikte, origineel gereviseerde machines op Empack

Als producent van vers vlees en vleesproducten heb je bij MULTIVAC de keuze uit de allernieuwste verpakkings- of verwerkingsmachines en uit gebruikte machines met originele onderdelen. Snelle levering voor een kleiner budget én toch verantwoord verpakken.