WUR, SVO vakopleiding food en Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) ontwikkelden samen een plantaardige grondstoffen-gel voor de productie van hybride slagersproducten. Op de website geeft KNS een update van dit project Plant4Texture. Onlangs werd deze gel succesvol gebruikt voor de productie van hybride grill- en rookworst.
Met de plantaardige grondstoffen-gel kunnen slagers hybride producten maken die voor 30 procent uit vlees en 70 procent uit plantaardige grondstof bestaan. Inmiddels staat de samenstelling van de gel redelijk vast met onder andere erwteneiwit, olie, water en een bindmiddel.
Bij SVO Rijswijk zijn verschillende praktijkonderzoeker uitgevoerd met varken, kip en rundvlees met goede resultaten. In de eerste fase van het project zijn er succesvol hamburgers gemaakt met de plantaardige grondstoffen-gel. Onlangs maakten Gertjan Verzijl en Marco de Konink in de worstmakerij van SVO smakelijke hybride grill- en rookworst met deze gel.
Ga voor meer informatie over dit project naar de website van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).
Bron: Koninklijke Nederlandse Slagers