Hybride worstproducten gemaakt bij Plant4Texture

Plant4Texture

WUR, SVO vakopleiding food en Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) ontwikkelden samen een plantaardige grondstoffen-gel voor de productie van hybride slagersproducten. Op de website geeft KNS een update van dit project Plant4Texture. Onlangs werd deze gel succesvol gebruikt voor de productie van hybride grill- en rookworst.

Met de plantaardige grondstoffen-gel kunnen slagers hybride producten maken die voor 30 procent uit vlees en 70 procent uit plantaardige grondstof bestaan. Inmiddels staat de samenstelling van de gel redelijk vast met onder andere erwteneiwit, olie, water en een bindmiddel.

Bij SVO Rijswijk zijn verschillende praktijkonderzoeker uitgevoerd met varken, kip en rundvlees met goede resultaten. In de eerste fase van het project zijn er succesvol hamburgers gemaakt met de plantaardige grondstoffen-gel. Onlangs maakten Gertjan Verzijl en Marco de Konink in de worstmakerij van SVO smakelijke hybride grill- en rookworst met deze gel.

Ga voor meer informatie over dit project naar de website van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).

Bron: Koninklijke Nederlandse Slagers

Lees ook
‘Consument wil precies weten waar vlees vandaan komt’

‘Consument wil precies weten waar vlees vandaan komt’

Vleesbedrijf De Vries in Feanwâlden bestaat uit twee delen. “Enerzijds zijn we een horecagroothandel, momenteel met name richting de Oosterse horeca. Anderzijds zijn we producent van ambachtelijk gerookte spekartikelen.”

Beter goed gejat...

Beter goed gejat...

Het belang van een goed recept kennen we allemaal. Zo ook mijn grootvader Ed Nozeman, 100 jaar geleden al. Ik heb een oud receptenboekje van hem geërfd, waarin hij met potlood zijn waardevolste recepten heeft opgeschreven.

‘Plantaardige eiwitten bieden oplossing’

‘Plantaardige eiwitten bieden oplossing’

Volgens recente schattingen van de VN groeit de wereldbevolking van circa 8 miljard mensen nu, naar circa 10 miljard in 2050. Daarmee staat de wereld voor een groot aantal uitdagingen waarvan het verbouwen van voldoende voedsel er één is. “