Hulpstoffen in de worstmakerij

3 april 2013 Paul van Trigt

Hulpstoffen worden bewust in kleine hoeveelheden toegevoegd aan worstsoorten, vleeswaren en vleesproducten. Vleesmagazine biedt een overzicht van de specifieke functies en doseringen.

 

Hulpstoffen worden bewust in kleine hoeveelheden toegevoegd aan worstsoorten, vleeswaren en vleesproducten. Vleesmagazine biedt een overzicht van de specifieke functies en doseringen.

Het doel van hulpstoffen is om bepaalde eigenschappen van producten te verbeteren en/of te versterken, zoals: versheid, houdbaarheid, smaak, kleur, consistentie en voedingswaarde. De meest gebruikte hulpstoffen zijn: zouten, suikers, koolhydraten, zuren, eiwitproducten, smaak- en kleurstoffen, aroma's en vezels.

» Download hier een lijst met functie(s) en doseringen van hulpstoffen (pdf)

»Download hier deel 2

 

Altijd op de hoogte blijven?