Horecava 2020 van 13 tot en met 16 januari

AMSTERDAM - Horecava 2019. FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

Terugkijken op de afgelopen editie van de Horecava maakt de organisatie de data bekend van 2020. De Horecava zal dan voor de 64e keer plaats vinden in RAI Amsterdam.

De hele horecawereld kwam afgelopen dagen samen op de 63ste editie van de Horecava in RAI Amsterdam. De Horecava stond bol van nieuwe initiatieven waaronder het Start-upLAB, de springplank voor 42 nieuwe ondernemers, nieuwe wedstrijden, 250 nieuwe producten & diensten en een nieuwe hal voor Food Mobility & Delivery. Opvallend was de aandacht voor vegan en voedselverspilling. Maar liefst 84 procent van de bezoekers geeft aan de Horecava vernieuwender te vinden ten opzichte van de vorige editie en is zeer te spreken over de grotere omvang van de beurs.

71.000 bezoekers

In totaal bezochten 71.000 foodservice professionals de nationale vakbeurs. Dit is een groei van bijna 7 procent ten opzichte van 2018, een opvallende stijging ten opzichte van de bezoekersaantallen van afgelopen jaren. Dit laat zien dat het goed gaat met de horeca in Nederland en dat horecaondernemers op zoek zijn naar innovaties en trends om omzetkansen te verzilveren.

Inspiratie voor vegan en duurzaamheid

Uit de reacties van de bezoekers blijkt dat de Horecava hen inspireert. Bezoekers vertellen relatief vaak dat ze volop ideeën hebben opgedaan op het gebied van vegan en duurzaamheid waaronder duurzame disposables en voedselverspilling. Een greep uit de reacties: 'Fijn om op de hoogte te blijven van wat er speelt.' 'Complimenten voor de positieve ontwikkeling, sfeer en beleving en de ruimere opzet.' 'De Horecava is dé ontmoetingsplek voor vakgenoten en om nieuwe ontdekkingen op het vakgebied te verkennen.' 'Weer een belevenis.' 'Een goed opgezette beurs met veel ruimte voor kleine ondernemers die innovaties laten zien.'

Horecava 2020

Horecava blijft doorontwikkelen en innoveren. De volgende Horecava vindt plaats van maandag 13 tot en met donderdag 16 januari 2020 in RAI Amsterdam.

[intermezzo:1]
Lees ook
Nieuwe vakbeurs voor foodspecialisten

Nieuwe vakbeurs voor foodspecialisten

Vakcentrum organiseert op 14 en 15 maart de nieuwe vakbeurs Voorjaars Handelsbeurs Foodspecialiteiten. Deze beurs voor foodspecialisten is vooral gericht op de feestdagen van het voorjaar zoals Pasen, Pinksteren, Hemelvaart, Vaderdag en Moederdag.

Keurslager en ’t Stoepje genomineerd voor Foodservice Award 2022

Keurslager en ’t Stoepje genomineerd voor Foodservice Award 2022

De genomineerden voor de Foodservice Award 2022 zijn bekend. Er zijn twintig genomineerden verspreid over negen categorieën. ’t Stoepje is genomineerd in de categorie Marktkramen, de Keurslager in de categorie Speciaalzaken.

Horecava 2022 gaat niet door

Horecava 2022 gaat niet door

De organisatie van de Horecava heeft besloten om de beurs van 2022 te annuleren. De afgelopen twee jaar waren zwaar voor horecaondernemers en die druk blijft voorlopig op de sector liggen. Daarom is volgens de organisatie een evenement als de horecava “ondoenlijk en onwenselijk”.