Horecava 2020 in beeld: gezond, veggie & vegan en mooie vleesproducten

FooDNA

De Horecava 2020 in de RAI Amsterdam duurt nog tot en met donderdag. Deze 64e editie staat vooral in het teken van het tegengaan voedselverspilling, veggie & vegan en vlees met een verhaal. Een reis over de beurs in beeld.

Met een knipoog naar lekker en gezond presenteert Mijnlabtest.nl op de Horecava ‘Food is de nieuwe dokter’. Bart van Wanrooy adviseert om een DNA-test uit te voeren bij Mijnlabtest.nl. ‘Zo kun je erachter komen welke voeding echt bij je past.’

Beursbezoekers kunnen in een doktersstoel plaatsnemen en krijgen na een korte massage lekkere en gezonde hapjes voorgeschoteld, zoals makreel voor de Omega 3-vetten, een basilicum-bom en gember om ontstekingen tegen te gaan.

Beursbezoekers kunnen in een doktersstoel plaatsnemen en krijgen na een korte massage lekkere en gezonde hapjes voorgeschoteld

Van Wanrooy adviseert om een DNA-test uit te voeren bij Mijnlabtest.nl. ‘Zo kun je erachter komen welke voeding echt bij je past. Bepaalde zaken liggen in ons DNA opgeslagen’, legt hij uit. ‘Denk bijvoorbeeld aan ons verzadigingsniveau en een lactose-intolerantie. Het is fijn om dit in beeld te laten brengen, zodat je je lifestyle daarop kunt aanpassen. Zo kun je eventuele gezondheidsrisico’s in een zo vroeg mogelijk stadium in kaart brengen en kijken wanneer deze risico’s zich tot een acuut probleem ontwikkelen.’

Groenteburgers van Driessen

Groenteburgers in vijf smaken zijn nieuw in het assortiment van Driessen Hilversum. Omdat de vraag naar mooie en vooral smaakvolle producten steeds meer toeneemt en niet meer weg te denken is in de huidige gastronomie, heeft Driessen Hilversum in samenwerking met een groente- en fruitspecialist, vijf mooie groenteburgers ontwikkeld.

Het gaat om een bieten-, linzen-, broccoli-, paddenstoel- en spinazieburger. De burgers moeten volgens het bedrijf niet worden gezien als vleesvervangers, maar ‘als lekkere producten'. Ze zijn verkrijgbaar in doosjes van 27 stuks en worden diepvries aangeleverd.

'We merken dat de vleesmarkt aan het veranderen is. Zo is de laatste jaren de vraag naar convenience gestegen. Daar spelen we onder meer met onze gegaarde worsten op in. Daarnaast blijft het verhaal achter de producten heel belangrijk’, aldus het bedrijf.

Kip met een bouillon jasje

VLM-Europoultry-300x225 Onder de naam Top Table biedt Euro Poulty het hele assortiment gevogelteproducten van A tot Z, met de garantie dat het assortiment volledig gebaseerd is op een unieke wijze van garen.

‘Hierdoor weten we een zeer smaakvol kwaliteitsproduct te bieden dat eenvoudig en snel klaar is’, vertelt Jan Quakernaat. ‘Vaak wordt kip geïnjecteerd met water en zout, maar wij kiezen voor garen in combinatie met kippenbouillon. Dat procedé zorgt ervoor dat onze producten lekker mals blijven en de volle kipsmaak behouden blijft. We trekken bij wijze van spreken de kip een bouillonjasje aan.'

De kip van Top Table wordt halal geslacht tussen de 39e en 45ste levensdag. Op die manier garandeert het bedrijf een constante kwaliteit. Na het slachten, volgt het garen, waarna gekozen kan worden voor een bereiding naar keuze.

Veel producten van Euro Poultry zijn eenvoudig te bereiden in de heteluchtoven, de airfryer of op de bakplaat. ‘Bovendien is kippenvlees klimaatvriendelijk’, benadrukt Quakernaat. ‘De CO2 waarde van kip is 50 procent minder dan rundvlees.’

De Horecava biedt een kust en keur aan noviteiten en nieuwe ontwikkelingen. Hieronder een greep uit het aanbod:

Brasserie-2050-1-300x225 VLM-sfeer-2-2-300x225 VLM-sfeer-1-1-300x225 Brasserie-2050-5-e1579024449712-225x300 Brasserie-2050-4-300x225 VLM-Sfeer-3-300x225 [intermezzo: 1]
Lees ook
Nederlanders eten meeste vleesvervangers van Europa

Nederlanders eten meeste vleesvervangers van Europa

Van alle Europeanen eten Nederlanders de meeste vleesvervangers. Dit blijkt uit een onderzoek van marktonderzoeksbureau Nielsen, gepubliceerd door het Smart Protein project, in samenwerking met ProVeg International. Ook besteden we het meeste geld aan plantaardige vervangers.

Dé barbecuetrend van 2021: Complete en gezonde maaltijd van de grill

Dé barbecuetrend van 2021: Complete en gezonde maaltijd van de grill

De thuisbarbecue wordt steeds professioneler. De vraag naar grote stukken vlees is enorm toegenomen en de kennis over de verschillende delen ook. Naast vlees worden ook desserts, aardappelen en groenten steeds vaker op de barbecue bereid. Dat sluit aan bij de nieuwste trend: een gezonde maaltijd van de grill.

Gelijke gezondheidskansen voor iedereen kost 50 keer zoveel budget als nu

Gelijke gezondheidskansen voor iedereen kost 50 keer zoveel budget als nu

Gelijke gezondheidskansen voor iedereen kost 50 keer zoveel budget als nu. Dat adviseert de Raad voor de Volksgezondheid & Samenleving (RVS) aan de komende kabinetten, in wat een radicale breuk mag heten met het huidige volksgezondheidsbeleid.