Horecava 2020 in beeld: gezond, veggie & vegan en mooie vleesproducten

FooDNA

De Horecava 2020 in de RAI Amsterdam duurt nog tot en met donderdag. Deze 64e editie staat vooral in het teken van het tegengaan voedselverspilling, veggie & vegan en vlees met een verhaal. Een reis over de beurs in beeld.

Met een knipoog naar lekker en gezond presenteert Mijnlabtest.nl op de Horecava ‘Food is de nieuwe dokter’. Bart van Wanrooy adviseert om een DNA-test uit te voeren bij Mijnlabtest.nl. ‘Zo kun je erachter komen welke voeding echt bij je past.’

Beursbezoekers kunnen in een doktersstoel plaatsnemen en krijgen na een korte massage lekkere en gezonde hapjes voorgeschoteld, zoals makreel voor de Omega 3-vetten, een basilicum-bom en gember om ontstekingen tegen te gaan.

Beursbezoekers kunnen in een doktersstoel plaatsnemen en krijgen na een korte massage lekkere en gezonde hapjes voorgeschoteld

Van Wanrooy adviseert om een DNA-test uit te voeren bij Mijnlabtest.nl. ‘Zo kun je erachter komen welke voeding echt bij je past. Bepaalde zaken liggen in ons DNA opgeslagen’, legt hij uit. ‘Denk bijvoorbeeld aan ons verzadigingsniveau en een lactose-intolerantie. Het is fijn om dit in beeld te laten brengen, zodat je je lifestyle daarop kunt aanpassen. Zo kun je eventuele gezondheidsrisico’s in een zo vroeg mogelijk stadium in kaart brengen en kijken wanneer deze risico’s zich tot een acuut probleem ontwikkelen.’

Groenteburgers van Driessen

Groenteburgers in vijf smaken zijn nieuw in het assortiment van Driessen Hilversum. Omdat de vraag naar mooie en vooral smaakvolle producten steeds meer toeneemt en niet meer weg te denken is in de huidige gastronomie, heeft Driessen Hilversum in samenwerking met een groente- en fruitspecialist, vijf mooie groenteburgers ontwikkeld.

Het gaat om een bieten-, linzen-, broccoli-, paddenstoel- en spinazieburger. De burgers moeten volgens het bedrijf niet worden gezien als vleesvervangers, maar ‘als lekkere producten'. Ze zijn verkrijgbaar in doosjes van 27 stuks en worden diepvries aangeleverd.

'We merken dat de vleesmarkt aan het veranderen is. Zo is de laatste jaren de vraag naar convenience gestegen. Daar spelen we onder meer met onze gegaarde worsten op in. Daarnaast blijft het verhaal achter de producten heel belangrijk’, aldus het bedrijf.

Kip met een bouillon jasje

VLM-Europoultry-300x225 Onder de naam Top Table biedt Euro Poulty het hele assortiment gevogelteproducten van A tot Z, met de garantie dat het assortiment volledig gebaseerd is op een unieke wijze van garen.

‘Hierdoor weten we een zeer smaakvol kwaliteitsproduct te bieden dat eenvoudig en snel klaar is’, vertelt Jan Quakernaat. ‘Vaak wordt kip geïnjecteerd met water en zout, maar wij kiezen voor garen in combinatie met kippenbouillon. Dat procedé zorgt ervoor dat onze producten lekker mals blijven en de volle kipsmaak behouden blijft. We trekken bij wijze van spreken de kip een bouillonjasje aan.'

De kip van Top Table wordt halal geslacht tussen de 39e en 45ste levensdag. Op die manier garandeert het bedrijf een constante kwaliteit. Na het slachten, volgt het garen, waarna gekozen kan worden voor een bereiding naar keuze.

Veel producten van Euro Poultry zijn eenvoudig te bereiden in de heteluchtoven, de airfryer of op de bakplaat. ‘Bovendien is kippenvlees klimaatvriendelijk’, benadrukt Quakernaat. ‘De CO2 waarde van kip is 50 procent minder dan rundvlees.’

De Horecava biedt een kust en keur aan noviteiten en nieuwe ontwikkelingen. Hieronder een greep uit het aanbod:

Brasserie-2050-1-300x225 VLM-sfeer-2-2-300x225 VLM-sfeer-1-1-300x225 Brasserie-2050-5-e1579024449712-225x300 Brasserie-2050-4-300x225 VLM-Sfeer-3-300x225 [intermezzo: 1]
Lees ook
KLM schrapt vlees van menu

KLM schrapt vlees van menu

KLM schrapt vlees van het menu van de toeristenklasse tijdens vluchten. Dit laat de luchtvaartmaatschappij weten aan De Telegraaf. De maatregel is niet in het kader van bezuinigingen, maar is onderdeel van het thema verduurzamen binnen de maatschappij. In de toeristenklasse wordt momenteel bij vluchten binnen Europa al geen vlees meer aangeboden;...

Actuele trends in de foodbranche volgens SBB

Actuele trends in de foodbranche volgens SBB

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft een trendrapport uitgebracht voor de sector Voedsel, Groen en Gastvrij. SBB signaleert onder andere bewust consu(mind)eren met plantaardige vleesvervangers en E-business voor bakkerijen en slagerijen.

Andere kost - Pleidooi voor een gezonder en duurzamer voedselsysteem

Andere kost - Pleidooi voor een gezonder en duurzamer voedselsysteem

De negatieve impact van ongezond eten is enorm. Dit wordt overduidelijk gemaakt in Andere kost. Jaap Seidell en Jutka Halberstadt zien met lede ogen aan dat de stille epidemie van ongezonde eetpatronen maar niet de benodigde politieke en maatschappelijke urgentie krijgt. De coronapandemie heeft weer eens duidelijk gemaakt dat met name de mensen die...