Horecaslagerij Nice to Meat zet gegaard vlees centraal tijdens open dag

IMG_1046-272x181

Op 6 maart organiseerde Horecaslagerij Nice to Meat in Almere haar tweejaarlijkse open dag. Ruim 100 personen kwamen om inspiratie op te doen voor nieuwe gerechten en/of ideeën voor menukaarten. Het bedrijf presenteerde trots haar primeur van ’18 dagen dry aged The Duke of Berkshire t-bone & rack’. Buiten werden op verschillende grills stukken vlees gegaard, gegrild, gerookt en bereid.

Tijdens de Nice to Meat Open Dag wordt op de Ofyr The Duke of Berkshire Babi Pangang 2.0 bereid. Voor de Babi Pangang 2.0 wordt de procureur van het Berkshire varken gebruikt. Dit is het gedeelte van de nek. Wat opvallend is bij dit ras is de donkere kleur en de specifieke marmering die de unieke sappigheid en de malsheid van het vlees al op het eerste gezicht verraadt. Dit is varkensvlees op zijn best. Een andere opvallende eigenschap van het vlees is de bijzondere, zoete smaak wat perfecte combinatie is voor de Babi Pangang 2.0.

Supermalse shortribs van Creekstone Farms

Op de Primo zorgde het Southern Dutch BBQ Team voor supermalse USA Shortribs. Deze ribs komen van de koe van Creekstone Farms en zijn van hoogwaardige kwaliteit. Het ras Creekstone heeft een mooie combinatie van marmering en malsheid. Het vlees van Creekstone is vrij van hormonen en antibiotica en ze groeien op in een diervriendelijke omgevingen en krijgen 100% plantaardige voeding. Om de smaak verder te verfijnen worden ze de laatste 100 dagen bijgevoerd met puur natuurlijke, eerste kwaliteit gele maïs. Dit zorgt voor wit vet en een prachtige dooradering.

Op de Smoker Trailer ligt deze Nice to Meat open dag maar liefst 300 kg Nieuw-Zeelands Ocean Beef Brisket (borst) zo’n 11 uur te garen. Het vocht wat vrijkomt bij het garen wordt opgevangen en uiteindelijk bij het vacumeren weer toegevoegd. Zo behoudt je die heerlijke jus die vrijkomt bij het garen. Door de langzame garing van het product is het eindresultaat geweldig mals en vol van smaak. Opwarmen van dit product kan in de originele verpakking in de steamer, au bain marie of warmhoudkast op ongeveer 70 graden.

Varkensvlees direct in de vlammen gegrild

Ook The Caveman Grill is aanwezig bij Nice to Meat. Hier wordt wordt varkensvlees van Joselito direct in de vlammen gegrild. Het Spaanse bedrijf Joselito is een klasse apart als het gaat om de kwaliteit van het Iberico vlees wat zij produceren. De varkens van Joselito lopen vrij rond en hebben gemiddeld tussen de 3 en 4 hectare grond per varken. Hierdoor eten de varkens gegarandeerd genoeg eikels, gras en kruiden die zo belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de intramusculaire vetten en de smaak van het vlees. De varkens van Joselito worden geslacht als ze minimaal twee jaar oud zijn en hebben ze twee keer een herfst geleefd waardoor ze voldoende eikels kunnen eten.

Dossiers
Lees ook
Horecava keert terug in 2023

Horecava keert terug in 2023

Na twee jaar afwezigheid keert Horecava weer terug. Van 9 tot en met 12 januari komt de horeca weer samen in RAI Amsterdam voor deze vakbeurs. Duurzaamheid, personeel en innovatie staan deze editie centraal.

Varkensvlees

Varkensvlees

Nederland is nog steeds een land dat groots is in de export van varkensvlees. Het vlees wordt dan ook op grote schaal gewaardeerd door velen, mede door de overheerlijke smaak en textuur.

Volop dynamiek bij Slagerij Roelofs

Volop dynamiek bij Slagerij Roelofs

Ilja Roelofs is in veel opzichten geen standaard slager. Zo is zijn zaak gevestigd op een industrieterrein en leverde hij jarenlang vooral aan horeca; de winkel was een ondergeschoven kindje. Maar die tijd is voorbij. Steeds meer klanten ontdekken de zaak, die vorig jaar een totale metamorfose onderging.