Horecagroothandel Chateaubriand overgenomen door Ambachtelijke Slager Van der Zee

Chateaubriand_Van der Zee

Ambachtelijke Slager Van der Zee, onderdeel van HANOS Internationale Horeca Groothandel, nam 27 september horecagroothandel Chateaubriand over. Voorlopig blijft de groothandel in het Food Center Amsterdam een zelfstandig bedrijf. Komend jaar worden toekomstplannen gemaakt om het merk Chateaubriand breder te gaan vermarkten voor alle slagerijvestigingen van Van der Zee binnen HANOS.

Algemeen directeur Arend Jan Pothof zegt blij te zijn met de overname. "Van der Zee heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in uitbreiding van de productielocaties in Twello, om meer in eigen beheer en efficiënter te kunnen werken. Met de toenemende krapte op de wereldmarkt van vlees, creëren we hiermee ook een sterkere positie om kwaliteitsvlees in te kopen en dit te borgen. Chateaubriand weet hoe belangrijk kwaliteitsvlees voor de horeca is, met hun concepten groeien onze vestigingen ook en houden we kwaliteitsstandaarden hoog."

Chateaubriand

Familiebedrijf Chateaubriand kenmerkt zich door ambacht en hoge kwaliteitstandaarden voor inkoop en verwerking van vlees. Chateaubriand heeft eveneens een slagerij in Heemstede. Deze staat los van de overname. Dirk Huisman blijft volledig bij het bedrijf betrokken.

Slager van der Zee

Van der Zee is de ambachtelijke slager van horecagroothandel HANOS. De slager heeft streekconcepten en produceert vleeswaren uit de eigen worstmakerij en een internationaal assortiment. Via partner Distrivers worden de producten aan ziekenhuizen en zorginstellingen geleverd.

Dossiers
Lees ook
Top 10 meest gelezen artikelen op Vleesmagazine

Top 10 meest gelezen artikelen op Vleesmagazine

In aanloop naar 2022 kijken we terug op het afgelopen jaar. Wat lazen de bezoekers van onze website dit jaar? De top 10 van meest gelezen artikelen van 2021.

Boerensnijpaté met blokrand

Boerensnijpaté met blokrand

Bij de benaming van paté wordt vaak alleen gedacht aan een zacht smeerbaar product met daarin een groot deel lever (30-40%). Vanuit de Franse charcuterie werden deze productkenmerken vooral ook toegeschreven aan terrines en galantines.

Horecava 2022 gaat niet door

Horecava 2022 gaat niet door

De organisatie van de Horecava heeft besloten om de beurs van 2022 te annuleren. De afgelopen twee jaar waren zwaar voor horecaondernemers en die druk blijft voorlopig op de sector liggen. Daarom is volgens de organisatie een evenement als de horecava “ondoenlijk en onwenselijk”.