Hoogvliet: ‘Grote moeite met Wakker Dier’

kiloknallers

Hoogvliet heeft op z’n Facebookpagina gereageerd op een nieuwe campagne van Wakker Dier waarin de aanval op Hoogvliet werd ingezet.

Volgens Wakker Dier zou er in de folder van Hoogvliet in het derde kwartaal van dit jaar veel vlees en vleeswaren zonder dierenwelzijnskeurmerk hebben gestaan.

Definitie kiloknallers

De campagne van Wakker Dier begon gisteren, woensdag 15 november. ‘Wij hebben grote moeite met de definitie die Wakker Dier hanteert als het gaat om kiloknallers. Wakker Dier noemt iedere aanbieding zonder keurmerk een kiloknaller, dus ook onze kip met Pluimgarantie en Irish Beef, omdat dat dit vlees geen erkend dierenwelzijnskeurmerk draagt en in onze reclamefolder wordt vermeld’, schrijft Hoogvliet.

Andere keurmerken

In het vervolg van het bericht omschrijft het supermarktbedrijf op welke wijze z’n vlees wel duurzaam is. ‘Hoogvliet verkoopt rundvlees van Ierse runderen. Aanbiedingen met Irish Beef worden in de telling van Wakker Dier als ‘kiloknaller’ benoemd, ondanks het zeer hoge niveau van dierenwelzijn van deze runderen.’ Ook de Pluimgarantie van de door de keten verkochte kip wordt niet erkend door Wakker Dier. ‘Pluimgarantie richt zich niet alleen op dierenwelzijn, maar ook op milieuaspecten’, meldt Hoogvliet. Verder is 90 procent van het varkensvlees bij de van oorsprong Zuid-Hollandse keten gecertificeerd met 1 ster van het Beter Leven keurmerk. Daarnaast heeft Hoogvliet naar eigen zeggen een ruim assortiment aan biologisch kip, rund- en varkensvlees. ‘Ook verkopen wij biologische vleeswaren. Deze biologische producten dragen allemaal drie sterren van het Beter Leven keurmerk.’

Inspanningen

De keten besluit met de woorden: ‘Wij vinden het jammer dat onze inspanningen voor een duurzamer assortiment door Wakker Dier niet worden erkend. Wij zijn van mening dat wij de afgelopen jaren voldoende hebben aangetoond dat ook Hoogvliet hard werkt aan een duurzamer vleesassortiment.’ Onder het bericht op Facebook lopen de reacties sterk uiteen. Een deel van de lezers meent dat Wakker Dier niet moet zeuren, anderen vinden inderdaad dat de supermarktketen te weinig doet aan duurzame vleesproducten.

Lees ook
Grote Europese meerderheid voor einde kooitijdperk

Grote Europese meerderheid voor einde kooitijdperk

Voor 2027 is het gebruik van kooien in de veehouderij verleden tijd. Althans, daar dringt het Europees Parlement op aan bij de Europese Commissie, als reactie op het Europees burgerinitiatief "Stop de kooien – End the Cage Age”, waarin 1,4 miljoen Europeanen deze oproep onderschreven.

Aldi stapt in 2023 over op Beter leven kip

Aldi stapt in 2023 over op Beter leven kip

Aldi stapt over op kip met het Beter leven keurmerk. Vanaf 2023 hebben alle verse kipproducten in de schappen minimaal één Beter Leven-ster. Dit geldt eind 2021 al voor alle kipvleeswaren. De supermarktketen is de vijfde die deze stap zet. Eerder maakten Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Plus al bekend over te stappen op kip met het Beter leven-keurmerk.  Dierenwelzijn...

Foodwatch lanceert campagnepetitie tegen het kooien van landbouwdieren

Foodwatch lanceert campagnepetitie tegen het kooien van landbouwdieren

Consumentenorganisatie en voedselwaakhond foodwatch roept de Europese Commissie op een einde te maken aan het kooien van alle landbouwdieren in Europa en ervoor te zorgen dat het EU-handelsbeleid dit verbod ondersteunt.