Hoge vleesprijs maakt eerste slachtoffers

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

FLINTSHIRE – De stijgende voedselprijzen leiden in Groot-Brittannië tot de eerste slachtoffers. Brookfield Foods, dat gekookte vleesproducten produceert, schrapt zeventig banen.

FLINTSHIRE – De stijgende kosten voor het produceren van vlees leiden in Groot-Brittannië tot de eerste slachtoffers. Brookfield Foods, dat gekookte vleesproducten produceert, schrapt zeventig banen.

CEO Bernard Hoggarth van moedermaatschappij Cranswick Convenience Foods noemt het banenverlies ‘aangrijpend’ na 25 jaar groei.

De stijging van met name de graanprijzen zijn volgens Hoggarth de voornaamste oorzaak van de reorganisatie. Daarnaast verloor de fabrikant recent een belangrijk contract.

Lees ook:

Ter Beke: 'Dit najaar prijsstijging varkensvlees (30 mei 2008)

Hongarije wil vlees 20 procent duurder maken (19 mei 2008)

Consument bezorgd over prijs eten (17 april 2008)

‘Vlees wordt fors duurder’ (16 februari 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over hoge vleesprijzen

Altijd op de hoogte blijven?