Hoe scoren jouw producten internationaal?

18 augustus 2023 Redactie Vleesmagazine Koos Groenewold

Wil jij weten of jouw vlees- en worstproducten beter zijn dan die van jouw internationale collega’s? Doe dan aan de 24e editie van de Oostenrijkse vakwedstrijd Internationaler Fachwettbewerb für Fleisch- und Wurstwaren. Vleesprofessionals kunnen zich tot 5 september in schrijven.

Tijdens de Internationaler Fachwettbewerb für Fleisch- und Wurstwaren beoordeelt een internationale jury ambachtelijke vlees-  en worstproducten. Ambacht en vakmanschap staan hierbij centraal. Na afloop worden de beste producten gepresenteerd aan het publiek.

Voor slagers biedt deze vakwedstrijd de kans om te ontdekken hoe een internationale vakjury hun producten beoordeeld en hoe deze zich verhouden tot die van hun buitenlandse collega’s. Er zijn diverse categorieën, waaronder verschillende soorten worst, vleeswaren en gemaksproducten. Nieuw dit jaar zijn de categorieën biologisch en regionaal.

Vleesprofessionals hebben tot 5 september de tijd om zich in te schrijven. De vakwedstrijd vindt vervolgens plaats van 19 tot en met 21 september 2023 in Fleischkompetenzzentrum Klagenfurt. Leden van de National Guilds of Food Industries, Federal Associations of Meat industries en internationale producenten van vlees en worst kunnen deelnemen. Meer informatie is te vinden op de website.

Bron: Internationaler Fachwettbewerb für Fleisch- und Wurstwaren

Altijd op de hoogte blijven?