Het Expertisecentrum organiseert seminar hybride vleesproducten

Het Expertisecentrum voor het Slagersambacht organiseert op maandag 4 februari een seminar met als thema ‘hybride vleesproducten’. Tijdens dit seminar wordt stil gestaan bij de mogelijkheden van vlees en plantaardig en hoe je als slager/vakman kan inspringen op de discussie over vlees als voedingsmiddel.

In het maatschappelijk krachtenveld neemt de discussie over vlees als voedingsmiddel toe. Is dat terecht of niet? Hoe moet de sector daarop reageren? Wat kan de slager/ondernemer hiermee doen als vakman?

Actuele vragen die tijdens dit seminar aan bod komen en nog veel meer. Een dialoog tussen vakmensen met een oprechte belangstelling in hun vak en product. Er wordt dieper ingegaan op de problemen rond vlees, over de ontwikkelingen in de vegetarische markt en op de technische mogelijkheden van het combineren van vlees- en plantaardige grondstoffen. Een vernieuwende kijk op productverbeteringen op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Niet zonder vlees, maar juist mét vlees.

Presentaties en demonstraties

Na een boeiende en interactieve presentatie rond dit thema door Jos Hugense (CEO van Meatless) zal Ton Klos (technical accountmanager van Meatless) een praktijkdemonstratie verzorgen waarin de productie van een aantal producten centraal staat. Denk hierbij aan producten als gehaktballen, hamburgers en worstsoorten. Maar er is veel meer mogelijk met deze producten. Laat u zich hierin verrassen met overheerlijke gerechten die worden bereid en gepresenteerd in het buffet waarmee we dit seminar afsluiten.

Programma

  • 13.30 uur Inloop en koffie
  • 14.00 uur Introductie
  • 14.10 uur Hybride Vleesproducten door Jos Hugense met daarin de volgende thema’s:
  • Vlees, de stand van zaken

Duurzaamheid en vlees, hoe zit dat nu?

Vlees en gezondheid, de zin en onzin van elkaar scheiden.

Vlees en plant combineren, wat is er allemaal mogelijk?

16.00 uur Pauze

16.30 uur Praktijkdemonstratie ‘vlees en plantaardig’ door Ton Klos.

18.30 uur Afsluiting met vragen en eventuele conclusies door Jos Hugense, Ton Klos, Paul van Trigt en Ron Kinkelaar (Expertisecentrum).

  • 19.00 uur Buffet door onze chef en de studenten van SVO
  • ca 21.00 uur Afsluiting van de dag

Inschrijven

Inschrijven kan via de website van het Expertisecentrum.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Plantaardige smaakmakers

Plantaardige smaakmakers

Gifgroene, pikzwarte of knalroze barbecuerubs. Ze zijn razend populair onder consumenten en niet alleen vanwege de unieke smaken. Als het om kruiden en specerijen gaat, doen tegenwoordig alle zintuigen mee. En ook gezondheid speelt een rol.

Duurzame innovaties bij de slager

Duurzame innovaties bij de slager

Duurzaamheid is een belangrijk thema, ook bij de slager. Reden voor Koninklijke Nederlandse Slagers om stil te staan bij de duurzame innovaties in de branche. Zoals producten gemaakt van reststromen uit de worstmakerij, hybride producten, en de onlangs ontwikkelde plantaardige grondstoffengel.

‘Trots dat mijn winnende worst zo goed verkoopt’

‘Trots dat mijn winnende worst zo goed verkoopt’

Niels Visschedijk (22) wist al jong dat hij slager wilde worden. Hij rondde de opleidingen van SVO af, werkte bij verschillende slagerijen en is nu terug bij de slagerij van zijn ouders, Slagerij Jan Visschedijk. Onlangs won hij de Ad Bergwerffprijs voor zijn unieke Hy-dro-worst.