Volgens het duurzaamheidsrapport 2018 van Vion steeg de vleesproducent naar niveau 2 op de wereldwijde Business Benchmark on Farm Animal Welfare (BBFAW). Deze ranglijst analyseert de honderdvijftig grootste voedingsbedrijven ter wereld en geldt wereldwijd als leidende maatstaf voor dierenwelzijnsbeleid en transparantie.
Ronald Lotgerink, CEO van Vion, vertelt: "Iedere dag eten ruim 100 miljoen mensen wereldwijd iets van Vion. De verantwoordelijkheid die dat met zich meebrengt is onderdeel van onze bedrijfsvoering en van de gesprekken die wij elke dag met onze medewerkers, onze leveranciers en onze klanten voeren."
Het bedrijf neemt volgens Lotgerink actief deel aan discussies over voedselveiligheid, vleesconsumptie, dierenwelzijn en volksgezondheid en voert gesprekken met overheden gericht op het in evenwicht brengen van de varkens- en rundveestapel. Lotgerink is bijzonder trots dat Vion voor het derde jaar op rij is gestegen op de wereldwijde ranglijst BBFAW.
Duurzaamheidsrapport Vion
Vion publiceerde 4 april het maatschappelijk verantwoord ondernemen rapport 2018 (MVO). Het rapport gaat via interviews dieper in op de voedingswaarde van vlees voor onder andere topsporters, zoals wielrenner Tom Dumoulin, die zes keer per dag 25 gram proteïne tot zich neemt. Minister Carola Schouten benadrukt het belang van onze boeren als basis van onze voedingssystemen in onze maatschappij.
Afgelopen jaar werd Vion in Duitsland als eerste bedrijf gecertificeerd volgens de criteria van de Duitse dierenwelzijnsorganisatie voor melkkoeien. Daarnaast heeft De Groene Weg, het merk voor biologisch vlees van Vion, een EKO-code voor haar varkensvleesketen gelanceerd om het voedselproductieproces duurzamer te maken. In Zuid-Korea won Vion de Hamel Business Award voor investeringen in duurzaamheid en dierenwelzijn. Dit jaar investeert Vion € 35 miljoen in haar locatie in Boxtel. Hiermee bespaart het bedrijf meer dan een miljoen kilometers aan vervoer door duurzamer te werken op deze locatie.