Hertsenberg lanceert vega-website

13 augustus 2012 Norbert van der Werff

DELFT - Presentatrice Antoinette Hertsenberg van het Tros-programma Radar lanceert samen met de Amerikaanse culinair journalist Mark Bittman de website www.devegetarier.nl.

DELFT - Presentatrice Antoinette Hertsenberg van het Tros-programma Radar lanceert samen met de Amerikaanse culinair journalist Mark Bittman de website www.devegetarier.nl.

Ze willen met de website mensen de mogelijkheid bieden lekker te eten, terwijl ze toch de dierlijke eiwitten laten staan.

Vegetariër Hertsenberg en de Amerikaanse journalist Mark Bittman, auteur van het boek 'De Dikke Vegetariër' die zichzelf 'less-meatarian' noemt, zijn er beiden van overtuigd dat de consumptie van dierlijk eiwit omlaag moet om zo onder meer klimaatschade en vernietiging van de natuur te beperken.

Receptenboeken

Op de website zijn duizenden recepten te vinden, maar wordt ook het nieuws uit 'vegetariërsland' vermeld. De twee initiatiefnemers presenteren ook elk hun receptenboek.

De website wordt 11 juni in Delft gelanceerd. Dan is er ook een lezing van Bittman. Hij vertelt over zijn eigen ontdekkingstocht naar een dieet met minder dierlijke eiwitten, suiker en ‘processed food’, waarom hij veganist-tot-6-uur-’s avonds is. 

De lezing start om 20.00 uur en de toegang is gratis. Aanmelden kan via bittman@devegetarier.nl. (niet verplicht).

Stem mee met onze nieuwe stelling: 'Duurzaam vlees is dé toekomst'. Klik hier om naar de poll te gaan

Lees ook:

Vegetariër heeft meer kans op eetstoornis (6 april 2009)

Vitaaltje nu vegetariër-proof (2 april 2009)

Meer darmkanker onder vegetariërs (23 maart 2009)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over vegetariërs

Altijd op de hoogte blijven?