Hermanussen pakt Spare Ribs Trophy

3 juni 2014 Eric Schuurman

De Spare Ribs Trophy 2014 is gewonnen door Keurslagerij & Catering William Hermanussen uit Overasselt. Op 2 juni ontving William de felbegeerde Trophy, van de vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie, in het bijzijn van zijn vrouw en team. Slager Hermanussen is hiermee de trotse winnaar van deze wedstrijd om de lekkerste spareribs.

Hermanussen ontving de Trophy tijdens de feestelijke uitreiking op het KNS Inspiratiecongres uit handen van juryvoorzitter en chef-kok Julius Jaspers. De tweede prijs is voor de Haagse Slagerij P. J. van den Broek. De derde prijs is gewonnen door Kwaliteitsslagerij Simon van Schaik in Leiden, die vorig jaar ook de top 3 behaalde van de Spare Ribs Trophy.

Op basis van een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop, waarbij dit jaar ook punten voor smaak en uiterlijk werden gegeven aan de mysterieaankoop, behaalden de spareribs van Hermanussen de eerste plaats. De jury heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere sparerib mee: uiteraard smaak, de geur en kleur, maar ook het 'uiterlijk'.

Juryvoorzitter Julius Jaspers is een fervent liefhebber van barbecueën en eigenaar van restaurant Julius Bar & Grill. Daarnaast is Jaspers nu op TV te zien bij Masterchef. 'Een goede allround sparerib, sappig en smaakvol, het wordt vast een favoriet van vele liefhebbers. Deze sparerib is buitengewoon goed verzorgd en daarmee een mooi slagersproduct', aldus de voorzitter over de winnende spareribs.

Slager Hermanussen bereikte al twee keer eerder de top 10 van de Spare Ribs Trophy: 'Dolblij zijn we met de eerste plaats. We geloven in ons product en streven er altijd naar om met de beste grondstoffen de mooiste specialiteiten maken. Bij het bereiden en ontwikkelen van onze spareribs luisteren we naar onze klanten. En we hebben goed opgelet wat de jury aangaf in het rapport.'

Tijdens de feestelijke uitreiking, die onderdeel was van het KNS Inspiratiecongres in Spant! in Bussum, ontvingen alle overige finalisten een oorkonde.

In de eerstvolgende gedrukte uitgave van VleesMagazine uitgebreid aandacht voor de winnaar.

Altijd op de hoogte blijven?