‘Hedendaagse consument vraagt enorme variëteit aan hoogwaardige producten’

Sleegers Technique_Rondvraag VLM 5-2022

Of het in de vleessector nou gaat om het ontwikkelen van machinerie, vleesproducten of ingrediënten: aandacht voor duurzaamheid, gezondheid en milieu is evident. Maar ook gemak is een belangrijke voorwaarde anno 2022, zowel in de techniek voor vleesverwerking als bij het koken door de consument. Vandaag het eerste deel van deze rondvraag met Marloes ten Haaf van Sleegers Technique. 

In april 2022 nam Marel Sleegers Technique over en verwelkomde daarmee de Nederlandse leverancier van oplossingen voor onder meer interleaving, stacking, loading en slicing in de Marel-familie. “Deze overname biedt Sleegers Technique de mogelijkheid om verder te bouwen op het succes van de organisatie en het naar een hoger niveau te tillen”, zegt marketing manager Marloes ten Haaf. “Daarbij maken we gebruik van Marels digitale platforms en wereldwijde bereik, met lokale teams in alle belangrijke regio’s.”

Traceerbaar

De hedendaagse consument vraagt om een enorme variëteit aan hoogwaardige producten. Snel veranderende trends dwingen vleesverwerkers op zoek te gaan naar oplossingen die maximale flexibiliteit bieden, weet Sleegers Technique. Ten Haaf: “Combineer dit met de schaarste aan arbeidskrachten en de behoefte van verwerkers om de opbrengst te maximaliseren en het product volledig traceerbaar te maken. Dat is niet eenvoudig en dan is automatisering de logische oplossing.” De oplossingen van Sleegers Technique en Marel maken gebruik van connectiviteit en automatisering waardoor voedselverwerkers kunnen voldoen aan de behoeften van vandaag en morgen. De productportefeuille van Sleegers Technique sluit aan op die van Marel om de eindconsument uitgebreide opties te bieden op het gebied van portioneren, vormen en verpakken.

Portioneren

De nieuwste machine op het gebied van portioneren is de Beat’m All Slicer. Deze machine kan flinterdunne plakjes maken van tal van producten in verschillende presentaties. “Door meerdere functies te combineren, biedt de slicer een totaaloplossing voor snijden, en underleaven én stapelen in een compacte machine met een gemakkelijk te reinigen, hygiënisch ontwerp”, aldus Ten Haaf. Door de expertise van Sleegers Technique op het gebied van interleaving, stacking en loading te koppelen aan het uitgebreide portfolio en de digitale platforms van Marel, krijgen klanten toegang tot nog meer opties in full-line oplossingen stelt Ten Haaf verder. De gedeelde passie van Sleegers Technique en Marel voor voedselverwerking maakt dat zij zich samen willen inzetten voor het transformeren van de voedingsmiddelenindustrie.

Dit was het eerste deel van de Rondvraag Productontwikkeling in de vleesbranche. Volgende week volgt deel 2. Lees de complete rondvraag in Vleesmagazine 5. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af op Vleesmagazine en ontvang acht keer per jaar het vakblad.

Ja, ik neem een abonnement
Lees ook
‘Overstap van bank naar slagerij was goede zet’

‘Overstap van bank naar slagerij was goede zet’

Ruim dertig jaar werkte hij bij een bank en nu heeft Willem Kouwenoord (52) zijn eigen worstmakerij/rookhuis. Bij SVO volgde hij de training Worstmaker en komend schooljaar start hij met de mbo-opleiding Productiemedewerker slagerij. “Ik ga de basis leren.”

Enquête: Wat merken slagers van stijgende energieprijzen

Enquête: Wat merken slagers van stijgende energieprijzen

MKB-Nederland en VNO-NCW onderzoeken met een enquête welke effecten de stijgende energieprijzen op de bedrijfsvoering van ondernemers hebben. Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) roept slagers op om deel te nemen aan dit onderzoek.

Productontwikkeling in de vleesbranche

Productontwikkeling in de vleesbranche

Of het in de vleessector nou gaat om het ontwikkelen van machinerie, vleesproducten of ingrediënten: aandacht voor duurzaamheid, gezondheid en milieu is evident. Maar ook gemak is een belangrijke voorwaarde anno 2022, zowel in de techniek voor vleesverwerking als bij het koken door de consument.