‘Hedendaagse consument vraagt enorme variëteit aan hoogwaardige producten’

Sleegers Technique_Rondvraag VLM 5-2022

Of het in de vleessector nou gaat om het ontwikkelen van machinerie, vleesproducten of ingrediënten: aandacht voor duurzaamheid, gezondheid en milieu is evident. Maar ook gemak is een belangrijke voorwaarde anno 2022, zowel in de techniek voor vleesverwerking als bij het koken door de consument. Vandaag het eerste deel van deze rondvraag met Marloes ten Haaf van Sleegers Technique. 

In april 2022 nam Marel Sleegers Technique over en verwelkomde daarmee de Nederlandse leverancier van oplossingen voor onder meer interleaving, stacking, loading en slicing in de Marel-familie. “Deze overname biedt Sleegers Technique de mogelijkheid om verder te bouwen op het succes van de organisatie en het naar een hoger niveau te tillen”, zegt marketing manager Marloes ten Haaf. “Daarbij maken we gebruik van Marels digitale platforms en wereldwijde bereik, met lokale teams in alle belangrijke regio’s.”

Traceerbaar

De hedendaagse consument vraagt om een enorme variëteit aan hoogwaardige producten. Snel veranderende trends dwingen vleesverwerkers op zoek te gaan naar oplossingen die maximale flexibiliteit bieden, weet Sleegers Technique. Ten Haaf: “Combineer dit met de schaarste aan arbeidskrachten en de behoefte van verwerkers om de opbrengst te maximaliseren en het product volledig traceerbaar te maken. Dat is niet eenvoudig en dan is automatisering de logische oplossing.” De oplossingen van Sleegers Technique en Marel maken gebruik van connectiviteit en automatisering waardoor voedselverwerkers kunnen voldoen aan de behoeften van vandaag en morgen. De productportefeuille van Sleegers Technique sluit aan op die van Marel om de eindconsument uitgebreide opties te bieden op het gebied van portioneren, vormen en verpakken.

Portioneren

De nieuwste machine op het gebied van portioneren is de Beat’m All Slicer. Deze machine kan flinterdunne plakjes maken van tal van producten in verschillende presentaties. “Door meerdere functies te combineren, biedt de slicer een totaaloplossing voor snijden, en underleaven én stapelen in een compacte machine met een gemakkelijk te reinigen, hygiënisch ontwerp”, aldus Ten Haaf. Door de expertise van Sleegers Technique op het gebied van interleaving, stacking en loading te koppelen aan het uitgebreide portfolio en de digitale platforms van Marel, krijgen klanten toegang tot nog meer opties in full-line oplossingen stelt Ten Haaf verder. De gedeelde passie van Sleegers Technique en Marel voor voedselverwerking maakt dat zij zich samen willen inzetten voor het transformeren van de voedingsmiddelenindustrie.

Dit was het eerste deel van de Rondvraag Productontwikkeling in de vleesbranche. Volgende week volgt deel 2. Lees de complete rondvraag in Vleesmagazine 5. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af op Vleesmagazine en ontvang acht keer per jaar het vakblad.

Ja, ik neem een abonnement
Lees ook
Tips en tricks voor de Slavakto-vakwedstrijden

Tips en tricks voor de Slavakto-vakwedstrijden

Menig collega droomt van een mooie bekroning of kampioenschap bij de Slavakto-vakwedstrijden. Maar het behalen van een prijs gaat niet vanzelf. In dit artikel deel ik tips en tricks en do’s en don’ts die u kunnen helpen een hogere score te verwezenlijken.

KNS maakt finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2022 bekend

KNS maakt finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2022 bekend

Elk jaar gaat Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) op zoek naar de Lekkerste Bal Gehakt. Vandaag, 12 september, maakt KNS de tien finalisten voor deze vakwedstrijd voor slagers bekend. “Het was een spannende keuring met mooie, smaakvolle gehaktballen”, aldus de vakjury.

Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Tijdens de coronalockdowns schreef chefkok Jimmy de Leeuw samen met zijn vrouw en schoonzus Aangenaam, een basiskookboek met een beetje extra. Naast recepten biedt het boek informatie over materiaal en keukentechnieken en biedt een kijkje in de professionele keuken.