HAS zet cursus vleestechnologie en levensmiddelenchemie op de rol

cursus-levensmiddelenchemie

HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen heeft voor het najaar twee nieuwe cursussen op de planning staan. Het gaat om Vleestechnologie en Levensmiddelenchemie.

De cursus Vleestechnologie start op 1 september, met een duur van 16 cursusavonden en 2 practica. Gezond, nieuw en duurzaam zijn de voorwaarden waarop de nadruk ligt. Dat is immers wat de hedendaagse consument wil. Wie wil innoveren, moet daarvoor inzicht hebben in zowel de markt als de product- en procesmatige aspecten van vlees.

Vleesvervangers en alternatieve eiwitbronnen

In de cursus Vleestechnologie komen tevens onderwerpen als vleesvervangers en alternatieve eiwitbronnen aan bod. Deze opleiding is een cursus vleesverwerking in de breedste zin van het woord.

Levenmiddelenchemie: de chemische werking

De cursus Levensmiddelenchemie begint op 17 november. Deze bestaat uit 8 cursusavonden. Iedereen weet wel dat koolhydraten, eiwitten en vetten belangrijke voedingsstoffen zijn, maar wie kent de chemische en fysische eigenschappen van deze stoffen?

In deze cursus maken deelnemers kennis met biomoleculen en organische verbindingen. Ook leren ze de beginselen van de organische chemie. In deze cursus wordt ook kennisgemaakt met de belangrijkste chemische reacties van suikers, vetten en stikstofverbindingen.

 

 
 
Lees ook
SVO en Compaxo werven samen nieuwe medewerkers

SVO en Compaxo werven samen nieuwe medewerkers

Vleeswarenproducent Compaxo is een samenwerking aangegaan met SVO vakopleiding food voor het werven van toekomstige medewerkers. Daarnaast zet SVO een opleidingshuis op waar nieuwe én bestaande medewerkers van Compaxo de mogelijkheid krijgen om een mbo-opleiding te volgen.

Bedrijven kampen met tekort personeel

Bedrijven kampen met tekort personeel

Treinen die niet kunnen rijden, restaurants en winkels die de openingstijden moeten aanpassen, schoolklassen die naar huis worden gestuurd. Allemaal vanwege een tekort aan personeel. Een kwart van de Nederlandse bedrijven kampt hiermee.

FIA richt ondernemersvereniging op

FIA richt ondernemersvereniging op

De Food Innovation Academy (FIA) heeft de FIA-bedrijvenvereniging opgericht. Het doel van de vereniging is om samen met mbo- en hbo-opleiders binnen de FIA te voorzien in voldoende goedgekwalificeerde medewerkers in de food-productiebedrijven in de regio Rijnmond. Dit om dreigende tekorten tegen te gaan. Met de komst van de vereniging wil FIA richting...