Hans Vermeulen (AvG) zeer blij en verrast

attachment-001_food-image-VLS3008I01

TILBURG - 'Zeer blij. Echt onverwacht. Sterker nog: ik wíst niet eens dat de uitreiking er was.' Algemeen directeur Hans Vermeulen van Ad van Geloven reageert daarmee tegen meatandmeal.nl op het winnen van de Industributie Trofee.

TILBURG - 'Zeer blij. Echt onverwacht. Sterker nog: ik wíst niet eens dat de uitreiking er was.' Algemeen directeur Hans Vermeulen van Ad van Geloven reageert daarmee tegen meatandmeal.nl op het winnen van de Industributie Trofee.


Mora

Vermeulen is vooral verheugd dat de waardering komt van supermarkten. 'Met de overname van Mora werd onze omzet voor de helft retailafhankelijk. Voorheen was dat 15 procent. Mora had in het verleden via Unilever toch een wat moeizame relatie met retailers. Wij zijn dus uitermate blij met dit oordeel uit de retailhoek, juist omdat dat voor ons heel belangrijk is geworden.'


Persoon

Ad van Geloven scoorde het beste op account management en supply chain management. 'Dat zijn aspecten waar wij niet eens een afdeling maar een persoon voor hebben. Bij ons staat iemand voor zijn productgroep. Leuk te horen dat dat aanslaat.'


Lees ook:

Ad van Geloven beste fabrikant (10 januari 2006)

Of kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Ad van Geloven

Lees ook
Goed teamwerk - Karin Derksen

Goed teamwerk - Karin Derksen

Lukt het jou en je team om het beste resultaat uit de samenwerking te halen? Heeft iedereen er plezier in en zijn alle betrokkenen tevreden? Als dat niet (altijd) lukt, ben je geen uitzondering. Zowel in de praktijk als uit onderzoek blijkt dat het rendement en werkplezier in teams vaak tegenvalt.

‘Op je handen zitten’

‘Op je handen zitten’

Tijdens een sollicitatiegesprek, voor de functie van manager human resources, werd mij op de valreep gevraagd: “O ja, hoe ga jij mij eigenlijk inspireren?” Voor ik het wist floepte het eruit: “Ik ga jou niet inspireren, dat doe je hopelijk zelf!”.

Veiligheid

Veiligheid

Vertrouwen en veiligheid vormen de basis van een effectief team. Hetzelfde geldt voor bedrijven. Kort gezegd: geen gevoel van veiligheid, geen succes. Mijn praktijk laat zien dat mensen zich niet altijd veilig voelen in hun team of bedrijf, met alle gevolgen van dien.