Handboek Vleeswarenindustrie online

13 augustus 2012 Lucien Joppen

ZOETERMEER – De PVE heeft het Handboek Vleeswarenindustrie op internet gezet. 'Zo is deze belangrijke bron van informatie voor de bedrijven nog toegankelijker', aldus PVE.

ZOETERMEER – De PVE heeft het Handboek Vleeswarenindustrie op internet gezet. ‘Zo is deze belangrijke bron van informatie voor de bedrijven nog toegankelijker’, aldus PVE.


Alle vleeswarenbedrijven in Nederland hebben de papieren versie van het Handboek. Het werk, dat wordt bijgehouden door een redactiecommissie met leden uit de vleeswarenindustrie, behandelt een groot aantal onderwerpen dat van belang is voor vleeswarenbedrijven, zoals grond- en hulpstoffen, hygiëne en kwaliteitszorg of wetgeving.


Vanaf eind oktober is het handboek ook via het internet beschikbaar. Toegang tot het handboek is gratis voor Nederlandse vleeswarenbedrijven. Deze bedrijven betalen via de productschapsheffing voor de vleeswarenindustrie al mee aan het handboek. Nederlandse vleesbedrijven betalen 125 euro per jaar, derden betalen 450 euro per jaar.


Alle vleeswarenbedrijven hebben een brief ontvangen met een korte instructie om in te loggen. Vleeswarenbedrijven die de brief gemist hebben, kunnen de instructie en inlogcodes bij de PVE opvragen.


Voor nadere informatie bel Hidde Rang (PVE/SVV), tel. (079) 368 79 54 of stuur een mailtje naar H.Rang@pve.agro.nl.

Altijd op de hoogte blijven?