'Hamburgerrobot' fabriceert zelf hamburgers

attachment-001_food-image-VLS6907I01

KEULEN - Een machine die zonder mensenhanden mini-hamburgers fabriceert en verpakt met een snelheid van vijftig producten per minuut. Dat doet de 'hamburgerrobot' Robotik-Pack-Line.

KEULEN - Een machine die zonder mensenhanden mini-hamburgers fabriceert en verpakt met een snelheid van vijftig producten per minuut. Dat doet de 'hamburgerrobot' Robotik-Pack-Line.


De lijn is ontworpen door de Duitse firma K-Robotix staat te lezen in het nieuwe nummer van Meat & Meal (juni 2009).


Eigenaar Rolf Peters wordt beschouwd als een van de pioniers van de robottechnologie in Duitsland. Peters is er in geslaagd meer dan dertig leveranciers bijeen te brengen om een complete lijn te ontwerpen.


De fabriek van de toekomst heeft volgens Peters minder mensen nodig, maar degenen die overblijven moeten hoger zijn opgeleid.


Lees het volledige artikel over de Robotik-Pack-Line deze maand (juni 2009) in Meat & Meal


Lees ook:

Robot maakt pizza (20 maart 2009)

Uitbeenrobot in nieuwe samenwerking (19 februari 2008)


Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over robots

Lees ook
Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Klantcontact, productbeleving en modern werken staan centraal bij de metamorfose van het hoofdkantoor van MULTIVAC. “Na de makeover staat er een kantoor dat klaar is voor de toekomst. Een eyecatcher waar we trots op zullen zijn.”

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het tweede deel met Jan Roy van Frio...

‘We delen kennis met nieuwe markten’

‘We delen kennis met nieuwe markten’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het eerste deel met Antoine de Bie...