'Hamburger verdient beter

13 augustus 2012 Edwin Rensen

BRUSSEL - Met de introductie van de Gourmet Burger willen ondernemers in Brussel de hamburger uit de sfeer halen van de fastfood ketens.

BRUSSEL - Met de introductie van de Gourmet Burger willen ondernemers in Brussel de hamburger uit de sfeer halen van de fastfood ketens.

De ondernemers hebben een speciaal restaurant geopend voor een culinaire versie van de hamburger op basis van oorspronkelijke recepten waarmee dit product de wereld heeft veroverd, meldt Vlees.nl. Het idee van de gourmet-burger speelt enerzijds in op de vraag naar sneller en goedkoper eten, maar dan wel in een gezelliger omgeving en met behoud van de kwaliteit op het bord.

Het inititatief past in lijn van de opkomst van de 'gastrobistro': restaurants die besparen op interieur, comfort en bediening, om gastronomische kwaliteit te kunnen serveren tegen betaalbare prijzen. Ook fastfoodketens zijn zich bewust van de trend en starten met vestigingen die aantrekkelijker en gezelliger zijn om het publiek te overtuigen van de kwaliteit van de ingrediënten.
 

Altijd op de hoogte blijven?