Hamburger van 100 euro bij Burger King

13 augustus 2012 Tom van der Meer

LONDEN - Burger King zet in chique wijken in Londen een hamburger van 100 euro op het menu. De hamburger moet het kwaliteitsimago van de keten versterken.

LONDEN - Burger King zet in chique wijken in Londen een hamburger van 100 euro op het menu. De hamburger moet het kwaliteitsimago van de keten versterken.


De hamburger wordt gemaakt van het vlees van het Japanse Wagyu-rund.


Foie gras geschrapt

De toppings worden eveneens exclusief, zoals truffel en dure kazen. In eerste instantie zou ook foie gras als topping worden geserveerd, maar door weerstand van dierenactivisten is de keten hier op teruggekomen.


De hamburgerketen wil zich met het luxe product onderscheiden van de concurrentie (vooral McDonald's) en zich meer positioneren als casual dining concept dan als fastfoodconcept, meldt SnackKoerier.


In 'dure' wijken

De hamburger komt slechts op het menu van enkele, speciaal geselecteerde vestigingen in de ‘dure’ Londense wijken, zoals Kensington en Chelsea.


Er volgen ook exclusieve, ‘normaler’ geprijsde producten op de menukaart, zoals tijgergarnalen en biefstuk.


Lees ook:

Burger King doet het beter dan verwacht (2 mei 2008)

Hamburger slaat Japanner aan de haak (26 februari 2008)

Asda wil Wagyu betaalbaar maken (11 februari 2008)

Burger King over op 'ongecastreerd spek' (27 november 2007)

Japan wil patent op Wagyu (16 april 2006)


Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Burger King

Alle berichten over fastfood

Altijd op de hoogte blijven?