Hambuger pop-up Diego Buik: data en locaties

Diego-Buik-e1490953135605-272x182

De chef achter de duurste hamburger van de wereld opent in september 2017 in 4 steden op verschillende data zijn ‘Burger-atelier by Chef Diego’. In elke stad zal het burger-atelier twee dagen neerstrijken.

Diego Buik strijkt twee dagen neer in de steden Amsterdam, Den Haag, Delft en Rotterdam. Hier kunnen mensen genieten van de burgers van Chef Diego. Het zullen niet zomaar hamburgers zijn, maar hamburgers speciaal ontwikkeld voor de pop-up restaurants.

Diego Buik: ‘Het zijn burgers die verder gaan dan je stoutste dromen. Specials waar je nog lang over napraat. Krokant gebakken op de grill, perfect sappig gegaard in de oven en precies lang genoeg gerust om alle smaken te laten rijpen. Hier bakken we geen burgers, hier boetseren we burgers. We denken in composities, schilderen met ingrediënten en schaven aan vorm en smaak.’

Burgerkunst van Diego Buik

Op elk van de speciale pop-up locaties is een beperkt aantal stoelen beschikbaar, namelijk 25 per avond en in Delft zelfs maar 12 stoelen per avond. In de verschillende steden is Chef Diego een samenwerking aangegaan met bestaande restaurants. De locaties en data zijn inmiddels bekend.

  • Amsterdam, 8 & 9 september
  • Club Koffie – Krugerplein 2
  • Den Haag, 12 & 13 september
  • FLOC Restaurant – Prinsestraat 42A
  • Delft, 1 & 2 september
  • Friet District – Voldersgracht 4
  • Rotterdam, 22 & 23 september
  • NORA Rotterdam – Coolsingel 18

JP1220339-300x200 Foto: Roel Dijkstra

Wil jij bij dit evenement aanwezig zijn, dan kun je kaartjes kopen. Een hamburgerdiner kost 30 euro. Hiervoor krijg je een pop-up hamburger met friet en een dessert. Drankjes zijn niet bij deze prijs inbegrepen.

Duurste hamburger

In het kader van ‘International Hamburger Day’, zette Buik eind mei 2017 het record op zijn naam met de duurste hamburger van Nederland. De hamburger werd onder meer belegd met bladgoud en kaviaar. Er hing een prijskaartje aan van 2050 euro.

Passie voor hamburger

Zijn liefde voor de hamburger ontstond in Londen waar hij twee jaar als souschef werkte bij Soho House. ‘De burgertrend was daar upcoming. Vond dat super. Terug in Nederland wilde ik daar iets mee doen. De trend was hier nog niet zichtbaar.’ Bij Eetcafé Opa in Rotterdam zette hij zijn eerste eigen burger op de kaart. Later volgde Stroom in Rotterdam. Het mocht geen standaard burger worden. ‘Daar is de echte Gourmet Burger ontstaan. Ben gaan zoeken naar combinaties, smaken, en combinaties van vleessoorten.’ Het werd een burger van kalf en rund met gebakken ei en hollandaise saus. De burger leverde zelfs een prijs op. In 2015 werd deze verkozen tot ‘Beste hamburger van Rotterdam. ‘Sindsdien ben ik me vol gaan concentreren op de burger en is de liefde alleen maar gegroeid en heb ik altijd de burger op de kaart gezet in de zaken waar ik ging werken.’

Hamburger-272x172

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Slagerij de Beurs maakt duurste stamppot ter wereld

Slagerij de Beurs maakt duurste stamppot ter wereld

Truffel, rookworst van Chaams hoen en kreeft. Dat zijn de ingrediënten van de duurste stamppot ter wereld ontwikkeld door chefs Timo de Beurs en Samuel Levie. De stamppot staat 30 november op de kaart van Restaurant Slagerij de Beurs voor het bedrag van 1200 euro.

Hybride - Combineren kan je leren

Hybride - Combineren kan je leren

De meeste consumenten die minder vlees gaan eten zien twee mogelijkheden: vaker het vleescomponent volledig weglaten óf het vleesproduct vervangen door een vegetarisch alternatief. Wat ook kan, maar nog niet veel gebeurt, is kiezen voor een hybride vleesproduct.

Slagerij van Hest viert gouden medaille Wüst met speciale hamburger

Slagerij van Hest viert gouden medaille Wüst met speciale hamburger

Ireen Wüst won vorige week voor de zesde keer een gouden medaille op de Olympische Spelen. Keurslagerij van Hest uit Goirle, de geboorteplaats van Wüst, viert dit met de speciale Olympische Wüstburger.