Gruijters staakt business na brand

13 augustus 2012 Norbert van der Werff

HELMOND - Producent van stoofvlees Gruijters Bros. is gestopt. Het bedrijf hervatte begin maart de productie van stoofvlees bij een collega-foodbedrijf na een verwoestende brand twee weken eerder, maar heeft de activiteiten nu toch beëindigd.

HELMOND - Producent van stoofvlees Gruijters bros. in Helmond is gestopt. Het bedrijf hervatte begin maart de productie van stoofvlees bij een collega-foodbedrijf na een verwoestende brand twee weken eerder, maar heeft de activiteiten nu toch beëindigd.

'We houden ermee op. We zijn behoorlijk geschrokken van de statistieken over bedrijven die te maken kregen met een verwoestende brand', licht Bart Gruijters toe die samen met broer Ruud het bedrijf runde. 'Uit gegevens van Delta Lloyd blijkt dat negen van de tien bedrijven het niet redt...'

Investeringen

De broers zagen bovendien op tegen de hoge investeringen en tegen andere problemen. 'We werken met heel specifieke machines. Voor je die weer hebt, ben je anderhalf jaar verder. Bovendien zijn we veel handel in vers vlees kwijtgeraakt. Op een gegeven moment moet je de knoop doorhakken.'

Sauce Company

Gruijters Bros. kon de productie van stoofschotels al snel weer hervatten doordat de Sauce Company in Deurne Gruijters uit de brand hielp en ruimte beschikbaar stelde. Het bedrijf heeft recentelijk de activiteiten van Gruijters overgenomen onder de naam Culitoppers. Ruud Gruijters is nog betrokken bij de begeleiding van de overdracht.

Wat de gebroeders Gruijters verder gaan doen, weten ze nog niet.

Lees ook:

Gruijters hervat productie na brand (29 februari 2008)Brand Gruijters ontstond in gaarketel (19 februari 2008)Brandweer Helmond krijgt steun (18 februari 2008)

Gruijters: 'Vuur was te snel' (18 februari 2008)

Fotoverslag brand Gruijters bros. (18 februari 2008)

Brand bij vleesverwerker Gruijters Helmond (18 februari 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over brand

Altijd op de hoogte blijven?