Gruijters hervat productie na brand

13 augustus 2012 Norbert van der Werff

HELMOND - Gruijters bros. hervat maandag 3 maart de productie. De eigenaren Bart en Ruud Gruijters gaan dan stoofvlees produceren bij een voedingsmiddelenproducent in de regio. Gruijters bros. in Helmond brandde op 18 februari volledig af.

HELMOND - Gruijters bros. hervat maandag 3 maart de productie. De eigenaren Bart en Ruud Gruijters gaan dan stoofvlees produceren bij een voedingsmiddelenproducent in de regio. Gruijters bros. in Helmond brandde op 18 februari volledig af.

Bij welk bedrijf wil Bart Gruijters niet bekendmaken omdat de onderneming die hen uit de brand helpt eerst al haar klanten wil informeren. 'Het gaat niet om een vleesbedrijf. Het is een voedingsmiddelenbedrijf dat BRC-gecertificeerd is.' De VWA heeft volgens hem toestemming verleend om op de nieuwe locatie te produceren.

In de tweede helft van de week worden de stoofvleesklanten weer beleverd. De overige vleesactiviteiten, onder meer voor de horeca, worden vooralsnog niet hervat. De broers beraden zich nog op de toekomst. 'Er zijn verschillende opties, we weten het nog niet. We zijn helemaal ondersteboven van de brand.' Wellicht kan er bij het bedrijf waarmee nu samengewerkt wordt een stuk aangebouwd worden, zo denkt hij.

Ook de omvang van de schade is nog niet bekend. Het bepalen daarvan wordt bemoeilijkt doordat de administratie in vlammen is opgegaan. Alleen de boekhouding lag bij de boekhouder.

Oorzaak

De brand is ontstaan in één van de machines, maar in welke is niet te achterhalen. Wel is komen vast te staan dat er geen kortsluiting was, zoals Gruijters aanvankelijk vermoedde.  Hij hecht eraan te benadrukken dat brandstichting door de expert van de verzekering die de zaak onderzoekt, wordt uitgesloten.

Lees alle berichten over de brand:

Brand Gruijters ontstond in gaarketel (19 februari 2008)Brandweer Helmond krijgt steun (18 februari 2008)

Gruijters: 'Vuur was te snel' (18 februari 2008)

Fotoverslag brand Gruijters bros. (18 februari 2008)

Brand bij vleesverwerker Gruijters Helmond (18 februari 2008)

Altijd op de hoogte blijven?