Group of Butchers snelstgroeiende foodbedrijf

28 juni 2016

Group of Butchers is de snelstgroeiende toeleverancier van supermarkten, gevolgd door Refresco en bakkerij Merba. Het betreft cijfers over de periode 2012-2014 zoals opgesteld door Capitalmind. Van Loon Vlees staat op plek 5.

De ranglijst van de snelsgroeiende foodbedrijven is afgeleid van de Fabulous 40 zoals die in samenwerking met Capitalmind wordt gepubliceerd in Foodmagazine. De complete ranglijst, met nog veel meer details, is te lezen in Foodmagazine van juni 2016. De cijfers zijn gemiddelde groeicijfers van toeleveranciers van de supermarkt over een reeks van jaren, zogenaamde Compound Annual Growth Rates (CAGR). Overnames en sterk wisselende inkoop- en verkoopprijzen hebben veel invloed op de ranglijst. Het bronartikel bevat uitgebreide toelichting op zowel methodiek als verschuivingen.

toeleveranciers-300x233

Lees het hele artikel in het digitale magazine (alleen voor abonnees Foodmagazine) >>>

Neem een abonnement op Foodmagazine >>>

De Top Tien-lijstjes op Distrifood.nl worden aangeboden door Distrifood Dynamics.

Distrifood Dynamics is een onlinedatabase van ruim 5000 supermarkten in Nederland. Naast een actueel winkelbestand geeft de databank inzicht in consumentenprofielen en -bestedingen, verzorgingsgebieden, trends en bouw- en verbouwplannen van supermarkten. Voor meer informatie, stuur een mail naar distrifooddynamics@vakmedianet.nl

Bekijk het promofilmpje van Distrifood Dynamics

Altijd op de hoogte blijven?