Group of Butchers neemt Duitse vleesproducent Abbelen over

10 juni 2024 Pixabay
NIEUWS | Group of Butchers neemt het Duitse Abbelen over. Hiermee breidt de Tilburgse vleeswarenproducent het assortiment gemaksproducten en vleesvervangers verder uit.

De Brabantse vleeswarenproducent Group of Butchers breidt met de overname van Abbelen verder uit. Abbelen is gevestigd in het Duitse Tönisvorst en was sinds 2017 eigendom van het private-equitybedrijf Deutsche Beteiligungs AG. Het bedrijf produceert gemaksproducten onder een private label, waaronder kant-en-klare hamburgers. Produceren onder een andere naam heeft het bedrijf gemeen met Group of Butchers dat onder andere producten op de markt brengt als Schepers, Canter en De Roller.

Vlees en vleesvervangers

Naast vlees produceert Abbelen ook vleesvervangers, zoals kipnuggets van bloemkool en falafelburgers. Met de overname hoopt Group of Butchers het assortiment van gemaksproducten en vleesvervangers een boost te geven. “Het productportfolio, innovatieve kracht en sterke organisatie van Abbelen past perfect bij de Group of Butchers”, aldus Remko Rosman, CEO of Group of Butchers. Hij verwacht dat de overname bijdraagt aan de verdere groei van Group of Butchers.

Group of Butchers nam in 2023 ook al twee bedrijven over. Namelijk het Zuid-Hollandse vleesbedrijf Van Der Mey en het Belgische De Keyser. Sinds 2020 is de Brabantse vleeswarenfabrikant in handen van investeerder Parcom. Volgens Cfo Roger Vrencken ligt de omzet ongeveer op €1 miljard euro, meldt het FD. Bij het bedrijf werken meer dan tweeduizend werknemers in Nederland, Duitsland en België. Hier zitten de cijfers van Abbelen – goed voor een jaarlijkse omzet van ruim 200 miljoen euro en ongeveer 650 medewerkers – niet bij.

Bron: Just Food / FD

 

.

 

Altijd op de hoogte blijven?