Grote vleesbedrijven verwachten krimp sector

13 augustus 2012 Lucien Joppen

DOETINCHEM - De meeste grote vlees- en snackbedrijven in Nederland scharen zich achter het Rabobank rapport waarin een drastische krimp van de vleessector wordt voorspeld. Dat staat te lezen in het decembernummer van Meat & Meal.

DOETINCHEM - De meeste grote vlees- en snackbedrijven in Nederland scharen zich achter het Rabobank rapport waarin een drastische krimp van de vleessector wordt voorspeld. Dat staat te lezen in het decembernummer van Meat & Meal.

Henny Swinkels van de VanDrie Group denkt dat veel (kleinere) bedrijven het vooral niet zullen redden vanwege de vele regels ziet op gebied van voedselveiligheid. ‘Ook de kalfsvleessector zal verder inkrimpen ondanks dat er nog maar enkele over zijn.’


Afzet

VION is van mening dat vooral ontwikkelingen aan de afzetzijde - de supermarkten en verwerkende industrie - bepalen of het aantal varkens en rundvleesslachterijen verder zal afnemen.


‘Klanten hebben meer en meer behoefte aan grote leveranciers die in staat zijn grote volumes van constante kwaliteit te leveren tegen een competitieve prijs. (..) Dit vraagt om forse investeringen die alleen kunnen renderen als daar voldoende productievolume tegenover staat', aldus woordvoerder Marc van der Lee in Meat & Meal 


Lees het volledige artikel in het decembernummer van Meat & Meal.


Lees ook:

Rabobank verwacht kaalslag vleessector (11 oktober 2006)

Altijd op de hoogte blijven?