Brand treft onderverhuurd pand poeliersbedrijf in Arnhem

Brand-Arnhem-Jasper-Jobse-Twitter

In een door een poeliersbedrijf onderverhuurd pand in Arnhem is maandagochtend 20 augustus brand uitgebroken. De brandweer heeft in het gebouw een hennepplantage aangetroffen. Dat meldt regionaal dagblad De Gelderlander.

De Gelderlander schrijft op zijn website dat 'kort na 08.30 uur volgens getuigen een dikke rookpluim bij het gebouw was te zien'. Waar getuigen aangaven dat de naastgelegen islamitische slachterij door de brand werd getroffen, ging het volgens de brandweer om een pand van poeliersbedrijf Blom.

Veel rook

Net voor 9.00 uur meldde de brandweer dat bij het bedrijf 'een grote brand' woedt en 'veel rook vrijkomt'. De brandweer adviseerde derhalve omwonenden en nabijgelegen bedrijven ramen en deuren dicht te houden. Het verkeer werd omgeleid.

'Al maanden niet in gebruik'

Blom huurde het pand - aldus De Gelderlander - van Volkshuisvesting Arnhem  en volgens de zoon van de eigenaar van het poeliersbedrijf stond het pand leeg. 'Dit kan helemaal niet, dit pand gebruiken we al maanden niet en niemand kan erin', tekende het regionale dagblad op. De zoon van de eigenaar 'liet wel weten dat het pand tot maart was onderverhuurd'.

Opslag

Poeliersbedrijf Blom verhuisde in mei 2016 naar een nieuw onderkomen in het Noord-Limburgse Milsbeek. Dit door de brand getroffen pand werd 'volgens de zoon van de eigenaar aangehouden voor opslag in geval van nood'.

Lees ook
Dagje slagerijen bekijken

Dagje slagerijen bekijken

In ieder nummer van Vleesmagazine schrijven twee columnisten over één onderwerp, vanuit hun eigen expertise en ervaring. Josja Haagsma en Christiaan Verkuijl buigen zich dit keer over het thema interieur.

De extra medewerker

De extra medewerker

In ieder nummer van Vleesmagazine schrijven twee columnisten over één onderwerp, vanuit hun eigen expertise en ervaring. Josja Haagsma en Christiaan Verkuijl buigen zich dit keer over het thema interieur.

Nice to Meat is de favoriete slager van Ramon Beuk

Nice to Meat is de favoriete slager van Ramon Beuk

Voor topkok Ramon Beuk is vlees geen dagelijkse kost, maar als hij het eet wil hij kwaliteit. Daarom is hij al jaren vaste klant bij slager en groothandel Nice to Meat. Directeur Mikel Pouw constateert dat steeds meer mensen kiezen voor kwaliteit én voor luxe vleessoorten. “Vroeger aten mensen in de zomermaanden spareribs en burgers, nu eten ze wagyu.”