Vleesbedrijf Zwanenberg komt nog deze zomer met groenteburgers op de markt. Het gaat om een bietenburger, bonenburger en maïsburger. Dat meldt vakblad EVMI in het juninummer.
De burgers bestaan voor 70 procent uit groente. Zwanenberg Food Group wil met de groenteburgers nieuwe markten verkennen.
Opmerkelijk
Het klinkt opmerkelijk, groenteburgers voor een vleesbedrijf maar zo groot is de stap eigenlijk niet, zegt Tjeerd van der Laan van Purple Bee Hive, het dochterbedrijf dat apart voor de groenteburgers is opgericht.
“Wij weten als geen ander hoe je vleeswaren kunt binden. Bij het maken van de groenteburger gelden dezelfde principes.”
Zwanenberg richt zich met de nieuwe burgers op fijnproevers en op consumenten die graag eens wat anders willen.
Geen vleesvervangers
Het bedrijf ziet de producten overigens niet als vleesvervangers. Geadviseerd wordt de burgers te eten op een broodje, in combinatie met een stukje vlees, vis of vleesvervanger, of door een salade.
De groenteburgers worden deze zomer geïntroduceerd, eerst in de foodservice en vanaf de tweede helft van juli in de supermarkt.