Groene thee-extract houdt vlees verser

13 augustus 2012 Tom van der Meer

DES MOINES – Het Amerikaanse Kemin Food Ingredients introduceert Fortium R10 Plus. Dit is een poederextract van rozemarijn en groene thee dat zorgt dat vers vlees er langer goed uitziet.

DES MOINES – Het Amerikaanse Kemin Food Ingredients introduceert Fortium R10 Plus. Dit is een poederextract van rozemarijn en groene thee dat zorgt dat vers vlees er langer goed uitziet.


De antioxidanten in het extract remmen de chemische oxidatie van het vleesoppervlak. Hierdoor wordt het minder snel ranzig en verkleurt bovendien minder snel, waardoor het langer verkoopbaar is, meldt het Chemisch 2 Weekblad (C2W).


Onverzadigd vet

Met name gehakte en gekookte vleesproducten met een hoog percentage onverzadigd vet zijn gevoelig voor oxidatie. Van groene thee was al langer bekend dat het een conserverende waarde voor vlees heeft.


Kemin heeft het extract onder meer uitgetest op gekoelde worstjes van 100 procent varkensvlees. De worstjes zagen er, volgens het bedrijf, na behandeling met Fortium R10 Plus na 10 dagen nog even fris uit als onbehandelde worstjes na 4 dagen. Ook behielden ze langer hun smaak.

Geen gezondheidsclaim

Het product is koosjer en gentechvrij. Marketing manager Jeff Sporrer benadrukt wel dat er geen enkele gezondheidsclaim aan vastzit. Ook helpt het volgens hem totaal niet tegen bacterievorming.


Lees ook:

Nieuwe vinding beschermt biologisch vlees (3 september 2007)


Hogedruksterilisator voor vleeswaren (6 juli 2007)


Thee-honingmix effectief tegen pathogenen (9 maart 2007) 


Vlees conserveren met groene thee (6 februari 2007)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over groene thee

Altijd op de hoogte blijven?