Groei in productie pluimveevlees voorspeld

13 augustus 2012 Edwin Rensen

TOURS - De Europese pluimveeproductie neemt tot 2015 met 8 procent toe. De consumptie groeit nog meer: 9 procent ten opzichte van 2008.

TOURS - De Europese pluimveeproductie neemt tot 2015 met 8 procent toe. De consumptie groeit nog meer: 9 procent ten opzichte van 2008.

Het Agrarisch Dagblad meldt dat de cijfers zijn bekend gemaakt op de jaarlijkse Europese Pluimveeconferentie, die in het Franse Tours is gehouden. De Europeaan at in 2008 22,2 kilo pluimveevlees per hoofd van de bevolking. Dat kan nog fors groeien. In Brazilië is de consumptie bijna 40 kilo per persoon. 

Rabobank-deskundige Nan-Dirk Mulder zei op de bijeenkomst in Frankrijk verder dat de turbulentie op de vleesmarkt de afgelopen jaren fors is toegenomen en dat op die markt alleen die bedrijven overleven, die een antwoord vinden op de marktfluctuaties.
Volgens de Rabobank-man zijn er volop mogelijkheden voor de industrie om zich te profileren op de consumentenmarkt. Daarvoor is innovatie en productonwikkeling nodig.

Mulder ziet ook dat de vleesmarkt zich wereldwijd herstelt van de recessie, maar het herstel wordt bemoeilijkt door handelsbelemmeringen die landen elkaar onderling opleggen. 

Lees ook:
2 Sisters neemt Storteboom over (12 juli 2010)
Eerste biologische kipschnitzel met spinazie en kaas (9 juli 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over pluimveevlees
 

 

 

Altijd op de hoogte blijven?